Pasaulē
2021. gada 8. aprīlis, 04:19

Pāris, kurš loterijā tika pie miljona. Kā lielais laimests izmainīja viņu dzīvi?

Jauns.lv

Pāris, kurš reiz dzīvoja tik nabadzīgi, ka draugi pirka viņu bērniem apavus, tagad atklāj, kā atstājuši noslēpumainas dāvaniņas pārtikas bankās "lokdauna" laikā, tādējādi izsakot pateicību par reiz viņiem sniegto palīdzību.

Grants un Tairīna Havki no Kornvolas Anglijā pirms diviem gadiem loterijā "Lotto Millionaire Raffle" laimēja vienu miljonu mārciņu. Šis laimests pārim ar diviem bērniem – 14 gadus veco Holiju un 11 gadus veco Ītanu bija kā dāvana no debesīm.

43 gadus vecajam Grantam diagnosticēja muskuļu kaiti, kā rezultātā viņam nācās pamest elektriķa darbu. Tas savukārt nozīmēja, ka visas ģimenes vajadzības gūlās uz 42 gadus vecās Tairīnas pleciem, kura strādāja par mācību asistenti.

"Kolēģi piedāvāja mums apavus bērniem, pārtikas pakas, palīdzēja apmaksāt elektrības rēķinus. Tas bija smagi, es atceros kā iegāju veikalā ar piecām mārciņam nedēļai, prātojot kā nopirkt pietiekami daudz ēdiena bērniem."

Taču loterijas laimests vienā naktī pilnībā izmainīja pāra dzīvi. Holija Ziemassvētkos tika pie kārotā sērfa dēļa, bet Ītans saņēma "Xbox". Bērni no prieka raudāja. "Viņš visu laiku atkārtoja: "Vai tas tiešām ir mans?"" atceras Tairīna.

Sieviete atzīstas, ka joprojām veikalā mēdz negaidīti apraudāties. Pāris nekad nav aizmirsis tos, kuri viņiem palīdzēja grūtajā brīdī. Un "lokdauna" laikā viņi palīdzējuši vietējiem.

"Mēs atstājām dāvanu kartes cilvēkiem, kuriem bija grūti, mēs iedevām naudu pārtikas bankām, palīdzējām draugiem, kuri pandēmijas laikā bija zaudējuši darbu," "Mirror" atklāj Tairīna.

Pēc laimesta domas ātri vien pievērsās Granta veselībai. Pārim bija iespēja apmaksāt privātas jogas nodarbības un hidroterapiju, kas ļoti palīdzējusi veselības atjaunošanā.

"Neraizēšanās par naudu radīja tik lielu atšķirību. Mēs nopirkām BMW kabrioletu, "VW" busiņu, kur ir vieta sērfošanas dēļiem un pagājušajā gada oktobrī devāmies pirmajās ārzemju brīvdienās uz Maljorku. Tairīna un bērni pirmo reizi lidoja lidmašīnā," stāsta Grants.

"Mēs nekad ne uz sekundi to neuztveram kā pašsaprotamu. Uzvara palīdzēja Grantam atgūt veselību un tas ir kaut kas tāds, kam nav cenas," piebilst Tairīna.

"Mēs esam pierādījums tam, ka dzīve tiešām var mainīties vienā mirklī, nav svarīgi, cik zemu tu atrodies."