foto: scanpix
VIDEO: kaķis, kurš Dauningstrītu sargā jau 10 gadus
Kaķis Lerijs, kurš britu premjerministra ēku Dauningstrītā sargā jau 10 gadus
Pasaulē
2021. gada 17. februāris, 19:03

VIDEO: kaķis, kurš Dauningstrītu sargā jau 10 gadus

Jauns.lv

15. februārī apritēja 10 gadi, kopš Dauningstrītas ēkas, kas ir Lielbritānijas valdības darbavieta, sargā peļu mednieks Lerijs. Kaķis jau iepriekš izpelnījies mediju uzmanību, jo viņam bijis tas gods satikt daudzus augsta ranga politiķus.

Kā zināms, Lielbritānijas kanalizācijas sistēmas ir ārkārtīgi novecojušas un lielā daļā ēku pagrabu un pirmo stāvu bieži iespējams sastapt grauzējus. Lerijs jau 10 gadus sargā premjerministra rezidenci no grauzējiem, taču visbiežāk viņu iespējams pamanīt, zvilnot saulītē pie ēkas durvīm vai pārbaudot antīko biroja mēbeļu ērtumu.

Burvīgais Lielbritānijas premjerministru rezidences peļu junkurs Lerijs

Pirms Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja nāca klajā ar savu emocionālo paziņojumu par atkāpšanos 7.jūnijā, mediju uzmanības lokā nonāca Lielbritānijas pirmais ...

gallery icon

Pirms 10 gadiem Leriju paņēma no patversmes. Premjerministra birojā viņš tika pieņemts darbā vēl Deivida Kamerona valdības laikā. Kopš tā laika viņš paguvis uzmundrināt vairākas Lielbritānijas amatpersonas, tajā skaitā arī pašreizējo premjerministru Borisu Džonsonu, bet vēl samērā nesen – Terēzu Meju.

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram