foto: AFP/Scanpix
Covid-19 plosītā Meksika apstiprina Ķīnas uzņēmumu "CanSino" un "Sinovac" vakcīnas
Meksikā tagad ir apstiprinātas piecas Covid-19 vakcīnas.
Pasaulē
2021. gada 11. februāris, 16:40

Covid-19 plosītā Meksika apstiprina Ķīnas uzņēmumu "CanSino" un "Sinovac" vakcīnas

Jauns.lv / LETA

Meksika ir apstiprinājusi ārkārtējai izmantošanai Covid-19 vakcīnas, kuras ir izstrādājuši Ķīnas uzņēmumi "CanSino" un "Sinovac", trešdien paziņoja Meksikas ārlietu ministra vietniece Marta Delgado.

""Sinovac" un "CanSino" [vakcīnas] tika apstiprinātas jau vakar," Delgado sacīja intervijā raidstacijai W, nosaucot to par "lielisku ziņu".

Meksikā tagad ir apstiprinātas piecas Covid-19 vakcīnas. Federālā komisija aizsardzībai pret sanitāriem riskiem (COFEPRIS) iepriekš apstiprināja trīs vakcīnas, no kurām vienu izstrādāja ASV farmācijas uzņēmums "Pfizer" un Vācijas kompānija "BioNTech", otru - Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmums "AstraZeneca" un Oksfordas Universitāte, bet trešā bija Krievijas izstrādātā vakcīna "Sputnik V".

Covid-19 pozitīvo māšu un jaundzimušo nodaļa Meksikā

Aptuveni 96% no visām dzemdībām Meksikā notiek slimnīcās, kas bieži vien ir pārpildītas vai nespēj nodrošināt vajadzīgo aprīkojumu. Pandēmijas sākumā ...

gallery icon

Meksika ir viena no jaunā koronavīrusa pandēmijas vissmagāk skartajām valstīm ar 2,1 miljonu inficēšanās gadījumu un vairāk nekā 168 000 nāves gadījumu.

Delgado pavēstīja, ka līdz šī mēneša beigām ir paredzēts piegādāt divus miljonus "Sinovac" vakcīnas devu, bet četru mēnešu laikā - pavisam 10 miljonus.

Ir gaidāms, ka šonedēļ Meksika sāks saņemt "CanSino" vakcīnu. Ir parakstīts līgums par 35 miljonu šīs vakcīnas devu piegādi.