foto: AFP/Scanpix
Atklāts britu supermodeles Stellas Tenantas pāragrās nāves iemesls
Stella Tenanta 2018.gadā
Pasaulē
2021. gada 7. janvāris, 14:49

Atklāts britu supermodeles Stellas Tenantas pāragrās nāves iemesls

Jauns.lv

Pagājušā gada decembra beigās mirušās deviņdesmito gadu britu supermodeles Stellas Tenantas ģimene atkājusi, ka Tenantas nāves iemesls bijusi pašnāvība.

Ģimene atklāj, ka Tenantai pirms nāves bijušas psihiska rakstura veselības problēmas.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Tenanta atrasta mirusi savās mājās Skotijā 22.decembrī, vien dažas dienas pēc savas 50. dzimšanas dienas.

foto: Pixelformula/SIPA
Stella Tenanta 2014.gadā

Laikrakstā "The Telegraph" izplatītajā ģimenes paziņojumā teikts, ka Tenanta jau kādu laiku pirms traģiskā lēmuma atņemt sev dzīvību jutusies slikti. Ģimene pateikusies visiem par sniegto atbalstu šajā grūtajā brīdī, kā arī lūgusi privātumu.

Stellai Tenantai bija četri bērni, bet pagājušā gada septembrī viņa šķīrusies no vīra.

Stella Tenanta savu karjeras uzplaukumu piedzīvoja pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad piedalījās modes žurnālu "Vogue" un "Harper's Bazaar" fotosesijās. Viņa defilējusi "Versace", "Alexander McQueen" modes skatēs, kā arī bijusi "Calvin Klein", "Jean Paul Gautier" un "Burberry" reklāmas kampaņu seja.

foto: EPA/Scanpix
Stella Tenanta 2014.gadā

Deviņdesmito gadu beigās modes dizainers Karls Lāgerfelds viņu pieteica kā jauno "Chanel" seju, īpaši izceļot viņas līdzību leģendārajai Koko Šanelei.

foto: REUTERS/SCANPIX
Stella Tenanta kopā ar Karlu Lāgerfeldu

Tenanta piedalījusies arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā kopā ar citām britu supermodelēm, tostarp Keitu Mosu un Naomi Kempbelu.

Pēdējos gados Tenanta bija pievērsusies vides aizsardzībai, piedaloties kapmaņās pret ātrās modes negatīvo ietekmi uz vidi.

foto: AFP/Scanpix
Stella Tenanta kopā ar citām britu supermodelēm 2012. gada Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā

Jauns.lv atgādina - ja cilvēks sev jau nodarījis pāri vai pastāv draudi, ka viņš to tūlīt darīs, nekavējoties jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113.

Ja tev vai tuviniekam ir pašnāvības domas vai kāds līdzcilvēks ir paudis vēlmi izdarīt pašnāvību un nav skaidrs, kā rīkoties tālāk, jāzvana uz krīžu un konsultāciju centru "Skalbes": 67222922, 27722292. Veselības ministrijā arī atgādina, ka pēc palīdzības var vērsties arī pie valsts apmaksāta psihiatra, turklāt tam nav nepieciešams nosūtījums.