foto: REUTERS/SCANPIX
Kembridžas Universitāte nolēmusi visu nākamo akadēmisko gadu aizvadīt attālināti
Kembridžas Universitāte
2020. gada 20. maijs, 09:21

Kembridžas Universitāte nolēmusi visu nākamo akadēmisko gadu aizvadīt attālināti

Jauns.lv

Kembridžas Universitāte kļuvusi par pirmo mācību iestādi Lielbritānijā, kas jau pieņēmusi lēmumu attālinātas mācības aizvadīt līdz pat 2021.gada vasarai, ziņo CNN.

"Universitāte pastāvīgi seko līdzi jaunākajiem lēmumiem un padomiem mainīgajā pandēmijas laikā," teikts universitātes paziņojumā. "Ņemot vērā, ka, iespējams, sociālā distancēšanās būs nepieciešama vēl ilgāku laiku, universitāte ir nolēmusi, ka klātienes lekcijas nākamajā akadēmiskajā gadā nenotiks."

Paredzams, ka klātienes lekcijas atsāksies pēc 2021. gada vasaras, taču mazākas klātienes mācību grupas varētu sākt pulcēties arī agrāk, ja tas "atbildīs sociālās distancēšanās prasībām", sacīja iestādes pārstāvis.

Lielbritānija ir pandēmijas smagāk skartā valsts Eiropā. Dati liecina, ka līdz šim brīdim ar Covid-19 sasirguši vairāk nekā 250 tūkstoši cilvēku. Ar slimību miruši 35 422 cilvēki.

Parlamentārā komiteja, kas izvērtē valdības reakciju uz jaunā koronavīrusa izraisīto krīzi, otrdien vēstulē premjerministram Borisam Džonsonam norādīja, ka Covid-19 testu veikšana bijusi neadekvāta. Komiteja kritizēja valdības lēmumu sākotnēji veikt šos testus ierobežotā daudzumā laboratoriju un tikai pakāpeniski paplašināt testēšanu.

Tāpat komiteja kritizēja 12.martā pieņemto lēmumu pārtraukt testu veikšanu sabiedrībā un koncentrēties uz slimnīcām. Tā rezultāta aprūpes namu iemītniekiem nebija iespējams veikt testus, norādīja komiteja.