Zīdainis brīnumaini izdzīvo Krievijā ražotas kravas lidmašīnas avārijā, kas paņēma vairākus desmitus dzīvību. FOTO
Dienvidsudānā notikušās aviokatastrofas iemesli pagaidām nav zināmi.
Pasaulē
2015. gada 5. novembris, 06:48

Zīdainis brīnumaini izdzīvo Krievijā ražotas kravas lidmašīnas avārijā, kas paņēma vairākus desmitus dzīvību. FOTO

Jauns.lv

Trešdien Dienvidsudānā avarēja Krievijā ražota kravas lidmašīna "Antonov-12", prasot vismaz 41 cilvēka dzīvību. Neticami, taču aviokatastrofā brīnumaini izdzīvoja kāds gadu vecs zīdainis, kuru trieciens izmeta uz zemes. Vēl bez viņa avārijā dzīva palika kāda gados vecāka sieviete, bet visi pārējie salonā esošie gāja bojā.

Lidmašīna "An" pacēlusies no Dienvidsudānas galvaspilsētas Džubas lidostas, lai dotos uz Paločas naftas atradnēm Augšnīlas štatā, taču tūlīt pēc tam nogāzusies Baltās Nīlas upes salā, lauksaimnieku un zvejnieku ciemā, kas atrodas pusotru kilometru no Džubas lidostas. Gājuši bojā gandrīz visi lidmašīnā esošie cilvēki, kā arī pagaidām neprecizēts skaits cilvēku uz zemes, tostarp bērni. Lidmašīnā "An" bijuši apmēram 20 cilvēki, tostarp 10 līdz 15 pasažieri. Savukārt Dienvidsudānas mediji ziņoja, ka lidmašīnā bijuši 12 cilvēki - pieci apkalpes locekļi Krievijas pilsoņi, kā arī septiņi pasažieri. Pēc Džubas lidostas amatpersonu teiktā, izdzīvojuši trīs no lidmašīnā esošajiem cilvēkiem. 

No lidaparāta korpusa avārijas brīdī "izmestais" zīdainis dzimis laimes krekliņā - viņam nav bīstamu traumu. Mazuli ar laivu nogādāja slimnīcā. Nelaimes iemesli nav noskaidroti.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters/AFP/EPA