Simtiem cilvēku apglabā 4 gadus vecu bēgļu puisīti, kuru izvaroja un noslepkavoja Berlīnē. FOTO
Mazo Mohamedu nolaupīja un aizveda, kad ģimene stāvēja rindā centrālajā patvēruma meklētāju birojā Berlīnē. Bosniešu zēns tika nogalināts.
Pasaulē
2015. gada 5. novembris, 20:58

Simtiem cilvēku apglabā 4 gadus vecu bēgļu puisīti, kuru izvaroja un noslepkavoja Berlīnē. FOTO

Jauns.lv

Musulmaņu kapsētā Gatovā, Vācijā, netālu no Berlīnes ceturtdien zemes klēpī guldīja četrus gadus veco Mohamedu Januzi - bosniešu bēgļu ģimenes puisēnu. Zēns bez vēsts pazuda 1.oktobrī, kad kopā ar vecākiem un diviem brāļiem un māsu stāvēja rindā patvēruma meklētāju centrā. Vēlāk bērnu atrada nogalinātu un arī izvarotu.

Vairāki simti musulmaņticīgo pulcējās Gatovas kapsētā, lai pēdējā gaitā pavadītu mazo bosniešu zēnu Mohamedu, kuru pēc mēneša ilgas meklēšanas atrada noslepkavotu.

Zēns pazuda no tuvinieku redzesloka brīdī, kad Januzi ģimene - vecāki, divi brāļi, māsa un mazais Mohameds - stāvējuši reģistrācijas rindā pie centrālā bēgļu izmitināšanas biroja Berlīnē. Domājams, ka mazo nolaupīja kāds 32 gadus vecs vīrietis, kurš šobrīd ir arestēts un apsūdzēts slepkavībā un arī izvarošanā. Par aizturēto zināms vien tas, ka vīrieti sauc Silvio. Apcietinātais atzinies nodarītajā. Viņu tur aizdomās arī 6 gadus vecā Eliasa pazušanā, kurš izgaisa šī gada jūlijā Postdamā. Izmeklēšanā atklājies, ka Eliass nogalināts un sadedzināts.

Bosniešu zēnu Mohamedu kāds vīrietis - domājams, aizturētais Silvio - aizveda no bēgļu rindas, mazajam droši turoties pie nolaupītāja rokas, redzams videonovērošanas materiālos. Aizturētais pastāstījis, ka Mohamedu nogalinājis nākamajā dienā, taču nav konkretizējis, kāda tieši nāve bērnu gaidījusi. Kā vēsta vācu mediji, šis vīrietis neatklāj slepkavošanas motīvus, taču zināms, ka tie nav balstīti ksenofobijā vai rasismā. Mohameda līķi atrada Silvio dārza mājiņā.

Jāatzīmē, ka laikā, kad bērns pazuda, meklēšanā iesaistījās vairāki simti vāciešu, un ziņa par Mohameda nāvi satrieca daudzus. Berlīnē ļaudis aizdedza svecītes, tādējādi izsakot līdzjūtību mazā bēgļa tuviniekiem.

Puisēna ģimene nāk no Bosnijas un Hercegovinas.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters/Vida Press