Krievijas premjers Medvedevs pieļauj, ka lidmašīnas katastrofa Ēģiptē bijis terorakts
Aleksandrs Medvedevs pavēstīja, ka brīdī, kad tika pārtraukta aviosatiksme starp Krieviju un Ēģipti, tur atradās apmēram 80 tūkstoši Krievijas pilsoņu.
Pasaulē
2015. gada 9. novembris, 23:11

Krievijas premjers Medvedevs pieļauj, ka lidmašīnas katastrofa Ēģiptē bijis terorakts

Jauns.lv

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pirmdien atzina, ka Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofu Ēģiptes Sinaja pussalā, iespējams, izraisīja terorakts.

"Terorakta kā notikušā cēloņa iespēja patiešām saglabājas," viņš sacīja intervijā Krievijas laikrakstam "Rossiskaja gazeta".

Medvedevs pavēstīja, ka brīdī, kad piektdien tika pārtraukta aviosatiksme starp Krieviju un Ēģipti, tur atradās apmēram 80 tūkstoši Krievijas pilsoņu.

Kopš tā brīža Krievijā atpakaļ ir nogādāti 25 tūkstoši Krievijas pilsoņu, informēja Krievijas vicepremjers Arkādijs Dvorkovičs. Krievijai būs vajadzīgas vēl divas nedēļas, lai nogādātu mājās pārējos tūristus, viņš sacīja Medvedevam valdības sēdē.

Jau vēstīts, ka Ēģiptes izmeklētāji pirmdien paziņoja, ka ir par "90% pārliecināti", ka lidmašīnas nogāšanās cēlonis bija tajā ievietotas bumbas eksplozija.

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" drīz pēc katastrofas paziņoja, ka tā kaujinieki, kas Sinaja pussalā cīnās pret Ēģiptes drošības spēkiem, notriekuši lidmašīnu.

Bumbas eksploziju kā galveno traģēdijas iemeslu ir pieļāvis arī ASV prezidents Baraks Obama un Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons.

No Ēģiptes Sarkanās jūras piekrastes kūrorta Šarmelšeihas ceļā uz Sanktpēterburgu 31.oktobrī devās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, bet 23 minūtes pēc pacelšanās nogāzās Sinaja pussalā. Katastrofā gāja bojā visi 224 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

BNS/Foto: EPA/LETA