foto: REUTERS/SCANPIX
Bijušā britu premjera Deivida Kamerona miesassargs ne pa jokam pārbiedē lidmašīnas pasažierus
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons
2020. gada 5. februāris, 15:35

Bijušā britu premjera Deivida Kamerona miesassargs ne pa jokam pārbiedē lidmašīnas pasažierus

Jauns.lv

Lielbritānijā sākta izmeklēšana pret bijušā britu premjerministra Deivida Kamerona miesassargu, kurš pasažieru lidmašīnas tualetē atstājis pielādētu ieroci un Kamerona pasi, ziņo "CNN".

Metropolitēna policija norāda, ka uzsākusi izmeklēšanu, jo šis incidents aizkavējis lidmašīnas pacelšanos un raisījis paniku pasažieru vidū. "British Airways" lidmašīna gatavojusies izlidot no Ņujorkas uz Londonas Hītrovas lidostu.

Ieroci tualetē ieraudzījis kāds lidmašīnas pasažieris, kurš par savu atradumu brīdinājis apkalpi. Lidmašīnas kapteinis apstiprināja, ka ierocis uz gaisa kuģa atrodas legāli. Nedaudz vēlāk tika atrasta arī bijušā Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona pase un pats vaininieks - viņa miesassargs. Lai novērstu paniku, ierocis tika konfiscēts.

Lidojums aizkavējās vairāk nekā stundu.

Policijas pārstāvis CNN pastāstīja, ka ir informēts par 3.februāra incidentu lidostā un miesassargs pašreiz ir atstādināts no amata pienākumiem. "Mēs šo lietu uztveram ārkārtīgi nopietni, un ir uzsākta izmeklēšana," viņš stāsta.

Policijas darbiniekiem ir atļauts pārvadāt ieročus komerciālos lidojumos, ja tie atbilst noteiktām prasībām saskaņā ar Amerikas Savienoto Valstu Transporta drošības pārvaldes un Apvienotās Karalistes Civilās aviācijas pārvaldes vadlīnijām. Kameronam kā bijušajam premjerministram ir tiesības uz personīgo miesassargu, ko nodrošina Metropolitēna policija.

Šī nav pirmā reize, kad Deivida Kamerona komanda nozaudē ko svarīgu. 2012. gadā Dauningstrīta apstiprināja, ka toreizējais premjerministrs nejauši atstājis krogā savu 8 gadus veco meitu.

Deivids Kamerons bija Lielbritānijas premjerministrs no 2010. līdz 2016. gadam. Viņš no amata atkāpās Brexit referenduma rezultātu dēļ.