"Tas ir uzbrukums visai civilizētajai pasaulei" - Obama sola divkāršot cīņu pret "Islāma valsti"
"Nevainīgu cilvēku nogalināšana, balstoties uz sagrozītu ideoloģiju, ir uzbrukums ne tikai Francijai, ne tikai Turcijai, bet tas ir uzbrukums civilizētajai pasaulei," paziņoja ASV prezidents Obama.
Pasaulē
2015. gada 15. novembris, 13:42

"Tas ir uzbrukums visai civilizētajai pasaulei" - Obama sola divkāršot cīņu pret "Islāma valsti"

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama svētdien solījis "divkāršot" cīņu pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" un solīja palīdzību Francijai teroraktu plānotāju notveršanā.

Obama, kurš svētdien ieradies uz G20 samitu Turcijā, tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un abi līderi bijuši vienisprātis par solidaritātes izrādīšanu Francijai, kurai jāsniedz atbalsts teroraktu plānotāju notveršanā.

Obama nosodīja traģiskos Parīzes teroraktus, kuros naktī uz sestdienu dzīvību zaudēja 129 cilvēki, un 10.oktobrī notikušos sprādzienus Ankarā, kur gāja bojā 102 cilvēki.

"Nevainīgu cilvēku nogalināšana, balstoties uz sagrozītu ideoloģiju, ir uzbrukums ne tikai Francijai, ne tikai Turcijai, bet tas ir uzbrukums civilizētajai pasaulei," pēc sarunas ar Erdoganu paziņoja Obama.

"Līdzīgi kā mēs, es esmu pārliecināts, visi sacīja [Francijas] prezidentam [Fransuā] Olandam un franču tautai, ka mēs solidarizējamies ar viņiem, tvarstot šo noziegumu sagatavotājus un saucot tos pie atbildības," paziņoja Obama.

Viņš sacīja, ka abi ar Erdoganu nolēmuši pastiprināt kampaņu pret "Islāma valsti".

"Mēs dubultosim mūsu centienus, sastrādājoties ar citiem koalīcijas locekļiem, lai īstenotu mierīgu pārejas posmu Sīrijā un iznīcinātu "Islāma valsti"," paziņoja Obama.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA