Francijas Nacionālās frontes līdere Lepēna aicina "nekavējoties apturēt" imigrantu uzņemšanu
Marina Lepēna piesardzības nolūkā aicina nekavējoties apturēt imigrantu uzņemšanu Francijā.
Pasaulē
2015. gada 16. novembris, 18:23

Francijas Nacionālās frontes līdere Lepēna aicina "nekavējoties apturēt" imigrantu uzņemšanu

Jauns.lv

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna pirmdien aicināja "nekavējoties apturēt" imigrantu uzņemšanu, šādi reaģējot uz Parīzē naktī uz sestdienu islāma ekstrēmistu sarīkoto slaktiņu.

Viens no Parīzes teroristiem pagājušajā mēnesī ieradies Grieķijā "imigrantu masā, kas katru dienu ieplūst Eiropā", teikts FN paziņojumā. "Marina Lepēna piesardzības nolūkā aicina nekavējoties apturēt imigrantu uzņemšanu Francijā."

Ņemot vērā Parīzē nule notikušos teroraktus, piedalīties Eiropas Savienības (ES) mēroga imigrantu kvotu sistēmā būtu "bezatbildīgi", teikts paziņojumā.

"Bažas un brīdinājumi par iespējamo džihādistu klātbūtni imigrantu vidū, kas ieceļo mūsu valstī", ir apstiprinājušies, norāda FN.

Francijā 6. un 13.decembrī gaidāmas reģionālās vēlēšanas.

FN, kas tradicionāli bijusi naidīga noskaņota pret liberālu imigrācijas politiku, atbilstoši sabiedriskās domas aptaujām atrodas līderpozīcijās vairākos reģionos.

Teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

LETA/Foto: EPA/LETA