Nāve dzimšanas dienā: 11 draugi, kuri Parīzes krogā ballējās, tika apšauti viens pēc otra
Desmit no draugu bariņa, kuru dzīvības izdzisa kafejnīcā Parīzes centrā.
Pasaulē
2015. gada 17. novembris, 14:18

Nāve dzimšanas dienā: 11 draugi, kuri Parīzes krogā ballējās, tika apšauti viens pēc otra

Jauns.lv

Kroga viesmīles Houdas Saadi 35.dzimšanas diena izvērtās par neiedomājamu murgu visiem, kas pazina viņu un viņas paziņas. Parīzes „melnajā piektdienā” ballītes laikā viņas darba vietā „Cafe des Anges” jubilāre bija uzaicinājusi savus tuvākos radus un draugus. 11 no viesiem vairs nav starp dzīvajiem.

Parīzes teroraktu upuru skaitā ir gan Houda Saadi, gan viņas māsa Halima. Kafejnīcā tovakar par godu Houdas 35.dzimšanas dienai pulcējās arī desmit viņas draugi, kas vienlaikus bija arī esošie un kādreizējie kafejnīcas darbinieki. Houda – pēc izcelsmes tunisiete - strādāja par viesmīli, un ballīti rīkoja tieši savā darba vietā.

Kad sākās slaktiņš, kafejnīcā izcēlās panika. Viens no Houdas draugiem, Ludoviks, pūlējās māsas pasargāt, taču diemžēl arī viņu ķēra terorista raidīta lode. Kā vēlāk konstatēts, nošauti tika 11 cilvēki, kuri kafejnīcā bija pulcējušies par godu jubilārei. Pati Houda no gūtajiem ievainojumiem mira vēlāk slimnīcā, tā arī nenākot pie samaņas un nezinot, ka vairums viņas draugu miruši.

Uzbrukumā izdzīvoja divi no Houdas draugiem, kuri tagad francūzi Ludoviku droši dēvē par varoni – viņi redzēja, cik pašaizliedzīgi jaunietis centās glābt abu māsu dzīvības, kā arī vēlāk „paskrēja” priekšā lodei, kas tika raidīta vēl kādas viešņas – Hlojas – ķermenim. Ludoviks viņai paredzēto lodi paņēma sev. Hloja patlaban atrodas slimnīcā Parīzē un viņas dzīvībai briesmas vairs nedraud. Divi uzbrukumos izdzīvojušie stāsta, ka ievainotā pastāvīgi ir morfija iedarbībā un šobrīd un nemitīgi atkārto Ludovika vārdu.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook

Tēmas