Pasaulē
2015. gada 18. novembris, 21:05

Zviedrijā un Dānijā paaugstināts teroristu uzbrukuma draudu līmenis

Jauns.lv

Zviedrijā un Dānijā teroristu uzbrukuma draudu līmenis trešdien tika paaugstināts par vienu pakāpi līdz otram augstākajam.

"Viens no iemesliem paaugstinājumam ir tāds, ka Drošības policija ir saņēmusi konkrētu informāciju." teikts Zviedrijas Drošības policijas (SAPO) paziņojumā, sīkāk nepaskaidrojot, kāda informācija saņemta.

Tajā piebilsts, ka Zviedrijā policija palielinājusi klātbūtni "stratēģiskās un publiskās vietās", tostarp pie ārvalstu vēstniecībām Stokholmā.

Savukārt Dānijas policija norādījusi, ka "pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē Dānijas policija paaugstina savu iekšējās sagatavotības līmeni" līdz "būtiski paaugstinātai gatavībai".  Dānijas policijas paziņojumā arī pieminēta "neskaidrā situācija vairākās Eiropas valstīs".

Kopenhāgenas lidostā policija trešdien evakuēja cilvēkus no diviem termināļiem pēc tam, kad tika saņemta informācija, ka divi vīrieši dzirdēti runājam par to, ka vienā no viņu somām ir bumba. Pēc aizturēšanas viņi policijai teikuši, ka tikai pajokojuši.

Jau ziņots, ka 13.novembrī Parīzē notika vairāki teroristu uzbrukumi, kuros zaudējuši dzīvību 129 cilvēki, bet vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

BNS