Šis jaunais musulmaņu prātvēders prasa 15 miljonu sāpju naudu no skolas ASV. VIDEO
Viņa pašgatavoto pulksteni skolotāja noturēja par spridzekli un izsauca policiju. Zēnu arestēja, aizveda, pratināja... līdz konstatēja, ka pašgatavotā manta nav bumba. Mohameds tagad grib kompensāciju par piedzīvoto.
Pasaulē
2015. gada 24. novembris, 09:09

Šis jaunais musulmaņu prātvēders prasa 15 miljonu sāpju naudu no skolas ASV. VIDEO

Jauns.lv

Musulmaņu pusaudzis Ahmeds Mohameds, kura skolotāji ASV Teksasas štata skolā kļūmīgi noturēja viņa pašdarināto pulksteni par spridzekli un izsauca uz skolu policiju, no skolas un Ērvingas pilsētas pieprasa morālo kompensāciju 15 miljonu dolāru apjomā, pirmdien pavēstīja viņa ģimenes advokāti.

Dalasas priekšpilsētā dzīvojušo sudāniešu imigrantu atvase septembrī bija atnesis pašdarināto ierīci uz skolu, lai to parādītu kādam no jaunajiem skolotājiem. Uz skolu izsauktie policijas līdzstrādnieki, neiedziļinoties detaļās, pusaudzi pārmeklēja un, saslēgtu rokudzelžos, aizveda sev līdzi nopratināšanai uz iecirkni. Vēlāk policija atzina, ka Ahmeda izgatavotā ierīce ir nekaitīga, un puisi atbrīvoja. Nekādas apsūdzības Ahmedam izvirzītas netika, tomēr viņš uz laiku tika atstādināts no mācībām. Incidentu ar pulksteni tviterī komentēja arī ASV prezidents Baraks Obama, norādot, ka ir jāveicina amerikāņu bērnu interese par zinātni, un uzaicināja pusaudzi viesoties Baltajā namā.

Ahmeds stāsta par pārpratumu skolā un šausmām pēcāk:

Atbilstoši ASV mediju ziņām Ahmeds šobrīd dzīvo Katarā, uz kurieni viņa ģimene pārvācās dažas nedēļas pēc incidenta. Ģimenes advokāti uzstāj, ka skola, policija un pilsētas amatpersonas pārkāpušas Mohameda tiesības, aplami viņu apsūdzot un aizturot, un, kad par incidentu uzzinājuši mediji, cenšoties viņu nomelnot. "Ahmeds pavisam noteikti tika izraudzīts viņa rases, nacionālās izcelsmes un reliģijas dēļ," norādīja advokāte Kelija Holingsvorta.

Ērvingas mērs Beta Van Duina pulksteni Glena Beka televīzijas pārraidē nodēvējusi par "viltus bumbu". Van Duina arī mājusi ar galvu, kad Beks un kāds cits pārraides viesis incidentu nodēvējuši par "ietekmes operāciju" "džihāda civilizācijas" veicināšanai, teikts advokātes vēstulē.

LETA