Hercogiene Ketrīna pirmo reizi galvā uzliek princeses Diānas vismīļāko diadēmu. FOTO
Hercogiene Ketrīna 2015.gadā un princese Diāna 1985.gadā.
Pasaulē
2015. gada 9. decembris, 08:33

Hercogiene Ketrīna pirmo reizi galvā uzliek princeses Diānas vismīļāko diadēmu. FOTO

Jauns.lv

Lielbritānijas tabloīdi kā ievērības cienīgu notikumu atzīmē trešdien pie Bekingemas pils uzņemtās fotogrāfijas - uz pieņemšanu glaunā "bentlijā" pilī ierodas princis Viljams ar kundzi, hercogieni Ketrīnu, un Ketrīnas matos mirdz diadēma, kas reiz piederēja princesei Diānai. Tā bijusi Diānas vismīļākā diadēma. Ketrīna to galvā uzlikusi pirmo reizi.

Britu mediji atzīmē, ka šī ir tikai trešā reize vispār, kad hercogiene redzama ar diadēmu galvā. Līdz šim viņa tās likusi vien trīs reizes, no kurām viena bija pašas Ketrīnas kāzas 2011.gadā.

Bekingemas pilī notika augsta ranga diplomātu pieņemšana, un uz sarīkojumu Ketrīna saposās Aleksandra Makvīna kleitā, kuru reiz jau bija vilkusi uz kādu pasākumu pirms diviem gadiem, taču galvā viņa uzlika smalko Diānas diadēmu. Rota ir 101 gadu sena un tiek mantota pa karaliskās ģimenes sieviešu līniju. Pērlēm un dimantiem rotātā diadēma bija karalienes Mērijas pasūtīta 1914.gadā, bet tās oriģināldizains datējams ar 1818.gadu.

1955.gadā šo rotu kādā pasākumā uzlika arī karaliene Elizabete II, bet 1981.gadā viņa to kā kāzu dāvanu pasniedza sava dēla Čārlza sievai princesei Diānai, kura to lietoja itin bieži. Tagad dārglieta nonākusi hercogienes Ketrīnas pārvaldībā, un trešdien viņa to lika galvā pirmo reizi.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press