Evelīna Ilvesa par izjukušo laulību un savu sānsoli: "Man sāp dvēsele"
Bijusī Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa atzinusi, ka viņas dvēsele pēc šķiršanās no vīra ir ievainota un tā sāp. Taču tas nav iemesls, lai viņa ļautos bezcerībai.
Pasaulē
2015. gada 11. decembris, 07:15

Evelīna Ilvesa par izjukušo laulību un savu sānsoli: "Man sāp dvēsele"

Jauns.lv

Igaunijas prezidenta bijusī laulātā draudzene Evelīna Ilvesa igauņu žurnālam „Arter” pastāstījusi, ka pēdējā laulības gada laikā viņai ar vīru nav bijusi ne fiziska, ne garīga tuvība. Tāpat viņa arī stāsta par savu sānsoli un skūpstīšanos ar francūzi pērnvasar uz nakts kafejnīcas terases.

Uz atklātību Ilvesu, pēc visa spriežot, mudinājusi viņas bijušā lauleņa – Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa saderināšanās ar latvieti Ievu Kupci. Ilvesa stāsta gan par savu pērnās vasaras sānsoli uz Tallinas kafejnīcas „Komeet” terases, gan par savu ievainoto dvēseli.

Viņas atklāsmes ir diezgan negaidītas, jo viņa šovasar paziņoja, ka pēc savas autobiogrāfijas „Raibā” iznākšanas vairs publiski nerunās par savu sānsoli un skūpstīšanos ar francūzi Vinsentu Arenagu. Tāpat viņa iepriekš savus pēdējā laika kopdzīvi ar prezidentu Ilvesu nodēvēja par „murgu”, bet tagad klāsta, ka viņas eksvīrs patiesībā ir ļoti brīnišķīgs cilvēks.

Evelīna par Tomasu Hendriku: „Viņš ir brīnišķīgs”

Evelīnas un Tomasa Hendrika Ilvesu attiecības ilga 18 gadus, no kuriem 11 tika aizvadīti laulībā. Pirmie 16 gadi bijuši brīnišķīgi, atzīst Ilvesa. „Bet vēlāk notiek lietas, ko nevar paredzēt. Ja kāds pirms pāris gadiem man teiktu, ka mēs 2015. gada aprīlī izšķirsimies, es neticētu,” sacījusi bijusī Igaunijas pirmā lēdija.

„Mēs ilgu laiku bijām ļoti tuvi. Bet tad pēkšņi viss izmainījās. Kādā momentā mums pat fiziski nebija laika vienam ar otru kontaktēties. Prezidents mūžīgi strādāja, pēc manām domām, ar trīskāršu noslodzi – gan fiziski, gan garīgi. Tas, ka man nebija iespējas pašrealizēties, man atņēma iespējas, uzmanību fokusēt uz ko citu, kā vienīgi uz sevi,” teica Ilvesa.

Par savu bijušo vīru viņa saka: „Viņš ir brīnišķīgs. Es te nedomāju viņa nozīmīgumu pasaules mērogā, bet gan viņa personību. Esmu pateicīga liktenim, ka man bija iespēja būt viņam līdzās”. Viņa nenožēlo savas laulības gadus.

Evelīnas Ilvesas dvēsele joprojām asiņo

Pēc visa notikušā Ilvesa atzīst, ka viņai dvēselē sāp, bet tas nav iemesls padoties dzīves nebūšanām. „Ja izsakāmies tēlaini, tad mana sirds ir liela māja ar daudzām istabām un uguņiem. Ja kaut kas notiek, vienā no istabām uguns izdziest, bet tas nenozīmē, ka pati māja sagrūst,” prāto Ilvesa un piebilst, ka laulība nav skaista promenāde gar jūras krastu, bet gan došanās jūrā vētras laikā. Ja baidāties no vētras, tad nav vērts doties jūrā.

Evelīna atkal pieminējusi savu liktenīgo sānsoli ar francūzi „Komeet” un piebilda, ka tas nebija iestudēts sānsolis, bet gan sekas ilgstošai pamestības sajūtai,

Par savu pašreizējo labsajūtu, viņa saka: „Uzskatu, ka neesmu mainījusies, esmu palikusi tas pats cilvēks. Esmu Evelīna. Saturs palicis iepriekšējais, mainījies tikai ārējais veidols. Mums no dzīves visu laiku kaut kas ir jāmācās. Vienkārši tās mācības, ko esmu piedzīvojusi, visiem bija redzams. Bet tas nenozīmē, ka esmu kļuvusi par citu cilvēku”.

Te jāpiebilst, ka pirms pāris dienām Ilvesa arī vērtēja sava bijušā lauleņa saderināšanos ar latvieti: „Protams, katram ir tiesības ticēt, ka viens „pamests vīrietis ar salauztu sirdi” var mazāk nekā sešu mēnešu laikā pēc šķiršanās atkal saderināties. Kā pasakā! Vai gluži pretēji - šis stāsts nav tik vienkāršs un īss, kā šķiet”.

* * *

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērn augustā Igaunijā izvērtās pamatīgs skandāls – 46 gadu vecā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kundze Evelīna uz Tallinas naktskafejnīcas „Komeet” jumta tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gados veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu. Skandāls šopavasar beidzās ar abu šķiršanos.

Šonedēļ oficiāli tika paziņots, ka Ilvess saderinājies ar latvieti Ievu Kupci - Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāju. Izskanējušas runas, ka Ilvess un Kupce ir tuvās attiecībās jau kādus divus gadus.

Šovasar pēc šķiršanās Igaunijas prezidents vairākkārt bijis redzēts romantiskos randiņos ar latvieti. Viņi kopā apmeklējuši gan vairākus koncertus Igaunijā, gan vakariņojuši divvientulībā Rīgas kafejnīcās. Igaunijas prezidents bija manāmi atplaucis un laimīgs pēc šķiršanās no iepriekšējās sievas.

Savukārt Evelīna Ilvesa visu šo laiku vairījās publiski izteikties par savas ģimenes izjukšanu un varēja manīt, ka jaunā vientuļnieces loma viņu nomāc.

Evelīna un Tomass Hendriks Ilvesi apprecējās pirms 12 gadiem. Toreizējam Igaunijas ārlietu ministram Tomasam Hendrikam Ilvesam un Tallinas laikraksta „Eesti Paevaleht” reklāmas daļas direktorei Evelīnai Intai – Lambotai tās bija otrās laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir divi bērni – dēls Lukass (dzimis 1987. gadā) un meita Jūlija (dzimusi 1992. gadā). 2003. gadā piedzima abu kopīgā meita – Kadri Keja.

Savukārt Ieva Kupce nav precējusies un viņai esot divi bērni – 13 gadus vecs dēls un divus gadus veca meitiņa. Dēla tēvs ir Latvijas vēstnieks Grieķijā Ivars Pundurs, bet meitas tēvs miris no smagas slimības.

 

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no videoLita Krone/LETA, Reuters, Vida Press, no Tomasa Hendrika Ilvesa un Evelīnas Ilvesas „Facebook” profiliem