foto: AP/Scanpix
Pasaulslaveno operdziedātāju Plasido Domingo seksuālos uzbrukumos apsūdz vēl 11 sievietes
Pasaulslavenais operdziedātājs un diriģents Plasido Domingo.
Pasaulē
2019. gada 5. septembris, 14:20

Pasaulslaveno operdziedātāju Plasido Domingo seksuālos uzbrukumos apsūdz vēl 11 sievietes

Jauns.lv / LETA

Vēl 11 sievietes nākušas klajā ar apsūdzībām pret spāņu operdziedātāju Plasido Domingo, apgalvojot, ka slavenais diriģents viņām seksuāli uzmācies, ziņo "The Guardian".

Jaunas apsūdzības parādījušās trīs nedēļas pēc sākotnēji izskanējušas informācijas par Domingo seksuāliem uzbrukumiem astoņām dziedātājām un vienai dejotājai. Šie incidenti notikuši trīs dekāžu laikā kopš 1980.gadu beigām.

Sevietes apsūdz Losandželosas Operas ilggadējo ģenerāldirektoru par uzmākšanos šajā un citos opernamos, mēģinot piespiest viņas seksuālām attiecībām. Apsūdzības ietver grābstīšanos zem svārkiem, uzmācīgus telefona zvanus, uzaicinājumus uz viesnīcu numuriem un dziedātāja dzīvokli, kā arī nevēlamu pieskaršanos un skūpstīšanu.

foto: AP/Scanpix
Pasaulslavenais operdziedātājs un diriģents Plasido Domingo.

78 gadus vecais Domingo apsūdzībām nepiekrīt, apgalvojot, ka tās ir "dziļi satraucošas un neakurātas".

Operdziedātāja Andžela Tērnere Vilsone, kas kopā ar Domingo strādāja Vašingtonas operā 1999.-2000.gadu sezonā, ir viena no 11 sievietēm, kas nākušas klajā ar jaunām apsūdzībām.

Vilsone norāda, ka tobrīd zināja par slavenā operdziedātāja reputāciju un nepiedienīgo uzvedību pret citām sievietēm, taču gribējusi ticēt, ka vīrieša interese pret viņu bijusi tikai profesionāla. 48 gadus vecā sieviete apgalvo, ka kādu vakaru Domingo sācis teikt, ka viņu dieviena, paslidinājis rokas zem viņas kleitas un pamatīgi sagrābis viņas krūtis. 

"Kura sieviete gribētu, lai viņš jebkad sagrābtu viņas krūtis? Un tas sāpēja!" atklājusies Vilsone, norādot, ka uzreiz pēc notikušā viņai nācies doties atpakaļ uz skatuves un turpināt uzstāšanos. 

Vēl vairākas sievietes atklājušas, ka Domingo grābstījies zem viņu svārkiem, kā arī ar varu centies sievietes noskūpstīt uz lūpām. Seksuālie uzbrukumi notikuši dažādos opernamos, viesnīcās un pusdienu laikā.

Spāņu tenora Plasido Domingo pārstāve aģentūrai AP norāda, ka apsūdzības ir nepatiesas un nēetiskas.

Spānijā dzimušais Domingo bija viens no slavenākajiem operdziedātājiem pagājušajā gadsimtā un piedalījās projektā "Trīs tenori" kopā ar Lučāno Pavaroti un Hosē Karrerasu. Pēdējos gados Domingo kļuvis par baritonu un joprojām uzstājas opermūzikas cienītāju pārpildītās zālēs.