Krievija, bailēs par Eiropas precēm savā tirgū, noteiks embargo Ukrainas pārtikas importam
Medvedevs: "Mums nepieciešams aizsargāt mūsu tirgu un mūsu ražotājus, kā arī novērst situāciju, kad tiek importēti produkti, kas maskēti kā Ukrainas, taču ir no citām valstīm."
Pasaulē
2015. gada 21. decembris, 17:19

Krievija, bailēs par Eiropas precēm savā tirgū, noteiks embargo Ukrainas pārtikas importam

Jauns.lv

Krievija no nākamā mēneša noteiks embargo pārtikas produktu importam no Ukrainas saistībā ar Kijevas tirdzniecības vienošanos ar Eiropas Savienību (ES), pirmdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Tādējādi Krievija paplašinās represīvos pasākumus, kas šobrīd noteikti pret rietumvalstīm.

"Šie pasākumi tiks paplašināti, lai iekļautu arī Ukrainu, jo nav panākta vienošanās, kas ņemtu vērā Krievijas tirdzniecības intereses," norādīja Medvedevs. "Es tikko parakstīju attiecīgu dekrētu."

Sākot ar nākamā gada 1.janvāri spēkā stāsies Ukrainas un ES brīvās tirdzniecības līgums, taču Krievija vairākkārt paudusi bažas, ka tas varētu pārpludināt tās tirgu ar Eiropas precēm.

Savukārt pagājušajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par brīvās tirdzniecības līguma apturēšanu ar Ukrainu, sākot ar nākamā gada 1.janvāri.

2011.gadā parakstītais līgums starp Krieviju un Ukrainu tika apturēts, "ņemot vērā ārkārtas apstākļus, kas ietekmē Krievijas Federācijas intereses un ekonomisko drošību," norādīja Putins.

Praksē tas nozīmē, ka Ukrainas precēm būs jāmaksā vidēji 7% liela muitas nodeva.

"Mums nepieciešams aizsargāt mūsu tirgu un mūsu ražotājus, kā arī novērst situāciju, kad tiek importēti produkti, kas maskēti kā Ukrainas, taču ir no citām valstīm," trešdien uzsvēra Medvedevs.

LETA/Foto: EPA/LETA