Talibu uzbrukumā Afganistānā nogalināti 6 NATO karavīri, kuru tautību neatklāj
Kāda drošības spēku amatpersona Bagramas apgabalā ziņoja, ka uzbrukumā nogalināti pieci ārvalstu karavīri un seši ievainoti.
Pasaulē
2015. gada 21. decembris, 17:47

Talibu uzbrukumā Afganistānā nogalināti 6 NATO karavīri, kuru tautību neatklāj

Jauns.lv

Islāmistu kaujinieku grupējuma "Taleban" sarīkotā eksplozijā Afganistānā gājuši bojā seši ārvalstu karavīri, pirmdien paziņoja NATO amatpersonas.

"Netālu no Bagramas lidlauka tika nogalināti seši karavīri ar transportlīdzekli izraisītā uzbrukumā, kurā izmantota paštaisīta eksplozīva ierīce," NATO pārstāvis atklāja aģentūrai AFP.

Bagramas gaisa spēku bāze atrodas netālu valsts galvaspilsētas Kabulas.

Afganistānas amatpersonas pirms tam pavēstīja, ka uzbrukumu, kas bija vērsta pret NATO un Afganistānas spēku patruļu, sarīkoja terorists pašnāvnieks, kurš izmantoja motociklu.

"Uzbrukumā gājuši bojā trīs koalīcijas karavīri, bet divi ir guvuši ievainojumus. Uzbrukumā ievainoti ir arī trīs Afganistānas policisti," paziņoja Parvānas provinces, kurā atrodas gaisa spēku bāze, gubernators Mohameds Asems.

Bagramas apgabala drošības spēku pārstāvis informēja, ka bojā gājuši pieci ārvalstu karavīri, bet vēl seši ir ievainoti.

Nav zināms, kuru valstu karavīri ir gājuši bojā.

Atbildību par uzbrukumu ir uzņēmušies talibi, kuri mikroblogu vietnē "Twitter" paziņoja, ka nogalināti ir 19 ASV karavīri. Nemiernieki gan bieži pārspīlē nogalināto pretinieku skaitu.

Talibi pastiprina uzbrukumus Afganistānas valdības un ārvalstu mērķiem, neskatoties uz ziemas sezonas sākumu, kad karadarbība parasti mazinās.

Šomēnes aprit gads, kopš oficiāli noslēdzās ASV vadītā NATO kaujas misija Afganistānā, ārvalstu karavīriem turpinot tikai apmācīt un atbalstīt vietējos spēkus.

Tomēr ASV prezidents Baraks Obama oktobrī paziņoja, ka tūkstošiem ASV karavīru arī 2016.gadā paliks Afganistānā, atkāpjoties no sākotnējā plāna samazināt karavīru skaitu un atzīstot, ka afgāņu spēki vēl nespēj tikt galā vieni paši.

LETA/BNS/Foto: AFP/LETA