Vismaz 1000 bēgļiem Vācijā dos biļetes uz prestižo Berlīnes kinofestivālu
Bēgļi Berlīnē 9.decembrī, stāvot rindā uz reģistrāciju.
Pasaulē
2015. gada 23. decembris, 16:43

Vismaz 1000 bēgļiem Vācijā dos biļetes uz prestižo Berlīnes kinofestivālu

Jauns.lv

Vācijā dzīvojošajiem bēgļiem piešķirs vismaz 1000 biļešu uz 66.Berlīnes starptautisko kinofestivālu, paziņojis pasākuma direktors Dīters Kosliks.

Berlināle jau no pašiem pirmsākumiem centusies pievērsties būtiskām sociālām tēmām, norādīja Kosliks. "Bēgļiem ir bijusi nozīmīga loma Berlinālē jau kopš 1951.gada," viņš teica.

Berlīnes kinofestivāls pirmoreiz notika Rietumberlīnē sešus gadus pēc Otra pasaules kara beigām. "Tolaik daudzi vācieši bija bēgļi. Festivāls tika izveidots, lai veicinātu sapratni Vācijas sabiedrībā un valstu starpā."

Berlināle ir vienīgais lielais Eiropas kinofestivāls, uz kuru brīvi nopērkamas biļetes. Festivāla rīkotāji iecerējuši ar labdarības organizāciju palīdzību izdalīt bēgļiem tūkstoti biļešu.

Kinofestivāla svinīgajā atklāšanas pasākumā tiks vākti ziedojumi, lai izveidotu no spīdzināšanas cietušiem cilvēkiem paredzētu atbalsta centru.

66.Berlīnes starptautiskais kinofestivāls notiks februārī. Pasākumu atklās ar brāļu Koenu komēdiju "Hail, Caesar!", kurā spēlē tādas Holivudas zvaigznes kā Džordžs Klūnijs, Skārleta Johansone, Čenings Tatums, Tilda Svintone un Ralfs Fainss. Savukārt žūriju vadīs amerikāņu aktrise Merila Strīpa.

Programmā iekļautas aptuveni 400 filmas. Vairākās no tām apspēlēta bēgļu tēma, sākot ar krīzes cēloņiem un beidzot ar iespaidu uz Rietumu valstīm.

"Berlinālē vienmēr esam apsprieduši bēgļu jautājumu," teica Kosliks. "Tagad pienācis laiks saprasties, izrādīt toleranci, pieņemt vienam otru. To mēs parādīsim ar festivāla filmām."

Berlīnes kinofestivāls jeb Berlināle ir viens no Eiropas kino industrijas svarīgākajiem notikumiem. Tas sāksies nākamā gada 11.februārī.

LETA/Foto: Reuters