Pasaulē
2015. gada 31. decembris, 22:14

Merkele aicina vāciešus bēgļu pieplūdumā saskatīt "iespēju rītdienai"

Jauns.lv

Vācijas kanclere Anglea Merkele Jaunā gada uzrunā aicināja vāciešus rekordlielo imigrantu pieplūdumu uzlūkot kā "iespēju rītdienai" un mudināja šaubīgos nesekot rasistiski noskaņotiem naida sludinātājiem.Vācijas kanclere Anglea Merkele Jaunā gada uzrunā aicināja vāciešus rekordlielo imigrantu pieplūdumu uzlūkot kā "iespēju rītdienai" un mudināja šaubīgos nesekot rasistiski noskaņotiem naida sludinātājiem.

Aizejošais gads, kurā Eiropas Savienības (ES) lielākā ekonomika uzņēmusi vairāk nekā miljonu imigrantu, bijis neierasti sarežģīts, norādīja Merkele, vienlaikus aicinot vāciešus gatavoties priekšā stāvošajām grūtībām.

Taču viņa uzsvēra, ka galu galā viss būs bijis tā vērts, jo "valstis vienmēr bijušas ieguvējas no veiksmīgas imigrācijas, gan ekonomiski, gan sociāli".

Norādot uz labējā spārna populistiem un ksenofobiskiem ielu mītiņiem, Merkele norādīja, ka ir "svarīgi nepieļaut mūsu šķelšanos".

"Ir svarīgi nesekot tiem, kuri ar aukstumu vai pat naidu savās sirdis izsaka pretenzijas uz to, kas ir Vācija un cenšas izstumt pārējos," paziņoja Merkele.

Vācija šogad uzņēmusi gandrīz 1,1 miljonu bēgļu, kas ir piecas reizes vairāk nekā pērn.

LETA, AFP

Tēmas