"Coca-Cola" Jaungada apsveikumā saputrojas, kam pieder Krimas pussala
“Coca-Cola” otrdienas vakarā padevās un vienkārši izdzēsa strīdīgo Jaungada apsveikumu.
Pasaulē
2016. gada 6. janvāris, 09:40

"Coca-Cola" Jaungada apsveikumā saputrojas, kam pieder Krimas pussala

Jauns.lv

ASV atspirdzinošo dzērienu ražotāja "Coca-Cola" ar Jaungada apsveikumiem ir izraisījusi sašutumu Krievijas un Ukrainas tirgos jautājumā par Krievijas anektētās Ukrainas Krimas pussalas piederību.

Krievija 2014.gada martā anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, un tās piederība ir viena no svarīgākajām problēmām krīzē starp abām valstīm.

“Coca-Cola” Jaungada apsveikumā Krievijas populārākajā sociālo mediju tīklā VK (“VKontakte”) publicēja Krievijas karti, kurā nebija iekļauta Krima.

Pēc tam, kad VK lietotāji Krievijā bija asi kritizējuši šo karti, “Coca-Cola” otrdien atvainojās un publicēja jaunu kartes versiju, kur Krievijas sastāvā ir redzama arī Krima.

Jaunpublicētajā kartē kā Krievijai piederošas teritorijas ir parādītas arī 1945.gadā pievienotās Kuriļu salas, uz kurām turpina pretendēt Japāna, un Kaļiņingradas apgabals.

Parādot Krimu kā Krievijai piederošu, “Coca-Cola” izraisīja sašutuma vētru Ukrainā, kur sāka izskanēt prasības boikotēt šīs firmas dzērienus.

“Coca-Cola” otrdienas vakarā padevās un vienkārši anulēja strīdīgo Jaungada apsveikumu.

"Dārgie draugi! Paldies par jūsu uzmanību. Ir nolemts dzēst šo jautājumu, kas izraisīja strīdu,” sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja “Coca-Cola” Ukrainas meitsabiedrība.

“Coca-Cola” galvenais birojs Džordžijas štata Atlantas pilsētā otrdienas vakarā nāca klajā ar paziņojumu, kurā atvainojās par šo problēmu, bet tajā vainoja vārdā nenosauktu aģentūru.

"“Coca-Cola” Krievijas komandai bija stilizēta Krievijas karte, kas izveidota tās Ziemassvētku kampaņas ietvaros. Aģentūra, kas izveidoja šo karti, vēlāk veica izmaiņas bez mūsu ziņas un piekrišanas,” paziņoja “Coca-Cola”.

"Mēs kā kompānija neieņemam politisku nostāju, kas nav saistīta ar mūsu biznesu, un atvainojamies par šo [sociālā tīkla] postu, kuru esam aizvākuši,” piebilda “Coca-Cola”.

BNS