"Coca-Cola" atvainojas par skandalozo publikāciju, kurā attēlota karte ar Krimu Krievijas sastāvā
"Coca Cola" Krievijas pārstāvniecības publicētā karte, kurā Ukrainai piederošā Krima attēlota Krievijas sastāvā.
Pasaulē
2016. gada 7. janvāris, 12:27

"Coca-Cola" atvainojas par skandalozo publikāciju, kurā attēlota karte ar Krimu Krievijas sastāvā

Jauns.lv

ASV uzņēmums "Coca-Cola" oficiāli atvainojies par to, ka tā Krievijas pārstāvniecība publicējusi karti, kurā Ukrainai piederošā Krima attēlota Krievijas sastāvā.

"2016.gada 6.janvārī Ukrainas vēstniecībā Vašingtonā notika tikšanās ar "Coca-Cola" Vašingtonas biroja vadītāju Keitu Irvinu, un tās gaitā viņa oficiāli atvainojās par pārpratumu, kas radies sakarā ar uzņēmuma Krievijas pārstāvniecības publicēto karti ar okupēto Krimu Krievijas sastāvā," ceturtdien sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja vēstniecība.

Irvina arī nodevusi uzņēmuma "Coca-Cola" vecākā viceprezidenta Klaida Tagla vēstuli, kas adresēta Ukrainas vēstniekam ASV Valērijam Čalijam, ar atvainošanos par minēto publikāciju, kuru sagatavojusi neatkarīga aģentūra bez uzņēmuma ziņas un piekrišanas, bet par kuru uzņēmums uzņemas atbildību pilnā mērā.

Vēstulē norādīts, ka uzņēmums nekavējoties dzēsis minēto publikāciju, tiklīdz saņemta informācija par minēto situāciju.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez atšķirības zīmēm, kas liecinātu par viņu piederību kādas valsts armijai. Mediji šos karavīrus sāka dēvēt par "zaļajiem cilvēciņiem". Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk atzina, ka Krimas militāro okupāciju veica Krievijas karavīri.

Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook