Vācijas tieslietu ministrs: "Ķelnes seksuālo uzbrukumu veicēji var tikt izraidīti"
Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss.
Pasaulē
2016. gada 7. janvāris, 17:23

Vācijas tieslietu ministrs: "Ķelnes seksuālo uzbrukumu veicēji var tikt izraidīti"

Jauns.lv

Patvēruma meklētāji var tikt izraidīti no Vācijas, ja tiks konstatēta viņu piedalīšanās seksuālajos uzbrukumos sievietēm, kas Vecgada vakarā notika Ķelnē, ceturtdien paziņoja Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss.

Policija ir paziņojusi, ka aculiecinieces raksturojušas uzbrucējus kā “arābu vai Ziemeļāfrikas izcelsmes” vīriešus, bet esot maz drošas informācijas par to, kas sarīkojuši šos uzbrukumus.

Vācijas amatpersonas ir brīdinājušas, ka ir svarīgi neturēt aizdomās bēgļus vispār. Tomēr Māss ceturtdien publicētā intervijā laikrakstu grupai “Funke” sacīja, ka "izraidīšanas noteikti būtu apsveramas".

Ministrs sacīja, ka likums ļauj izraidīt cilvēkus viņu patvēruma pieprasījumu izskatīšanas laikā, ja viņiem ir piespriests cietumsods uz vismaz vienu gadu, un tas ir iespējams seksuālu noziegumu gadījumā.

Jau ziņots, ka Vācijas policija saņēmusi aptuveni 90 sūdzības par seksuāliem uzbrukumiem un vienu izvarošanu Vecgada vakarā. Cietušās policijai stāstījušas, ka uzbrucēji bijuši aptuveni 1000 vīriešu bars, kuri sadalījušies grupās pa pieciem, uzbrukuši sievietēm, kā arī apzaguši viņas. Vīrieši izskatījušies "arābu vai Ziemeļāfrikas izcelsmes".

BNS/Foto: EPA/LETA