Pasaulē
2016. gada 15. janvāris, 22:57

Austrija uz robežas atraidīs imigrantus, kuri nedodas uz Vāciju

Jauns.lv

Austrija plāno uz savām robežām atraidīt imigrantus, kuri nedodas uz Vāciju, piektdien paziņoja Austrijas iekšlietu ministre Johanna Mikla-Leitnere.

Bēgļi, kas plāno doties cauri Austrijai uz kādu citu valsti, izņemot Vāciju, uz Austrijas dienvidu robežas ar Slovēniju tiks apturēti, sacīja ministre.

Šāds solis sperts sakarā ar pieaugošo imigrantu skaitu, kurus Vācija sūta atpakaļ uz Austriju un kuru galamērķis bijusi Skandināvija vai kāda cita Eiropas valsts. Austrija kopš decembra beigām uz Slovēnijas robežas jau liegusi iekļūt valstī 2568 imigrantiem.

Katru dienu Austrijā ierodas no 200 līdz 300 Vācijas atraidīti imigranti.

Pērn Austrija kļuva par vienu no galvenajām tranzīta valstīm simtiem tūkstošiem migrantu, kas no Tuvajiem Austrumiem un citurienes devās uz Eiropu caur Grieķiju un Balkāniem.

Vairums imigrantu par galamērķi izraudzījās Vāciju un Zviedriju, bet, rēķinot pieprasījuma skaitu uz vienu iedzīvotāju, Austrijā joprojām ir viens no augstākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā (ES).

Austrijā imigrantu radītais slogs veicinājis galēji labējās Brīvības partijas (FPOe) popularitātes pieaugumu un vairojis spriedzi valdošās centriskās koalīcijas iekšienē.

Austrija 2015.gadā reģistrējusi 90 000 lūgumu pēc patvēruma, kas ir par vismaz 200% vairāk nekā iepriekšējā gadā, un šim gadam prognozē 120 000 lūgumu.

"Ikviens zina, ka tas ir neiespējami," paziņoja Mikla-Leitnere.

LETA