foto: Vida Press
Igaunijas eksprezidenta Ilvesa abas sievas startēs Eiroparlamenta vēlēšanās
Ne tikai pašreizējā Igaunijas eksprezidenta kundze, bet arī iepriekšējā – Evelīna Ilvesa tēmē uz vietu Eiropas Parlamentā.
Pasaulē
2019. gada 28. marts, 05:44

Igaunijas eksprezidenta Ilvesa abas sievas startēs Eiroparlamenta vēlēšanās

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ne tikai Igaunijas eksprezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa pašreizējā kundze Ieva Ilvesa, bet arī bijusī viņa laulātā draudzene – Evelīna Ilvesa kandidēs maijā gaidāmajās Eiroparlamenta vēlēšanās. Tikai no citas valsts un no citas partijas. Evelīna Ilvesa pieslējusies zaļo kustībai, ziņo kaimiņvalsts plašsaziņas līdzekļi.

Ja abas dāmas iekļūs Eiroparlamentā, tad viņām iespējams nāksies kopā arī sadarboties kādās deputātu komisijās un sēsties pie viena sarunu galda. Latviete Ieva Ilvesa Eiroparlamentā kandidēs no „Attīstības/Par” saraksta, bet Evelīna Ilvesa no Igaunijas zaļo saraksta.

Par to, ka Evelīna Ilvesa kandidēs uz Briseli oficiāli paziņojusi Igaunijas zaļo kustība. Pati bijusī Igaunijas pirmā lēdija par savām izredzēm saka: „Zaļie ir pret agresivitāti un dod priekšroku saprātam un sirdsbalsij. Igaunijas tautai pirmo reizi vēsturē ir iespēja uz Eiroparlamentu deleģēt zaļo pārstāvi. Līdzās ekstrēmiskajiem spēkiem zaļie ir visstraujāk augošais politiskais spēks Eiropā. Eiropā zaļo balss nepazudīs, bet gan visdrīzāk kļūs par līdzsvaru starp diviem Eiropas vadošajiem spēkiem – Tautas partiju (kristīgajiem demokrātiem) un sociālistiem”.

Igaunijas zaļo partija ierosinājusi Ilvesu ierakstīt savā vēlēšanu listē ar pirmo numuru (Igaunijā vēlēšanu saraksti vēl nav iesniegti). Savukārt Ieva Ilvesa no Latvijas “Attīstībai/Par” startēs ar 3. kārtas numuru.