Pasaulē
2016. gada 19. janvāris, 20:51

Vācijas policija noliedz ziņas, ka Berlīnē būtu izvarota krievu pusaudze

Jauns.lv

Berlīnes policija otrdien noraidīja kādas krievu izcelsmes pusaudzes apgalvojumus, ka viņu esot izvarojuši ārzemnieki, un aicināja sociālajos medijos šo jautājumu apspriest uzmanīgāk.

Vācijas mediji ziņoja, ka 13 gadus vecā meitene pazudusi Berlīnē 11.janvārī, kad esot devusies uz skolu. Viņa pēc tam atgriezās un vērsās policijā. Meitenes vecāki policijai paziņoja, ka meitu pie Mālsdorfas dzelzceļa stacijas Berlīnes austrumos ir nolaupījuši trīs vīrieši.

Meitene stāstīja, ka vīrieši bijuši no "dienvidu valstīm un runājuši lauzītā vācu valodā". Viņi esot aizveduši meiteni uz savu dzīvokli, kur viņa tikusi izvarota un piekauta, ziņoja Vācijas mediji.

Šīs ziņas izraisīja sašutumu un apsūdzības, ka varasiestādes centušās noklusēt notikušo.

Tomēr Vācijas policija otrdien paziņoja, ka "izmeklēšanā noskaidrots, ka nav notikusi nedz nolaupīšana, nedz izvarošana".

"Mēs aicinām šo jautājumu sociālajos medijos risināt uzmanīgāk," sociālās saziņas vietnē "Facebook" paziņoja Vācijas policija.

Tomēr gan vācu galēji labējie, gan Krievijas mediji noraidīja policijas secinājumus, apgalvojot, ka varasiestādes piesedz noziegumu.

"Es sāku domāt, ka mums ir nepieciešama pilsoņu policija, jo ne politiķi, ne policija nepalīdz un nav cilvēku pusē," Vācijas galēji labējās Nacionāli demokrātiskās partijas (NPD) tīmekļa vietnē rakstīja viens no autoriem.

Savukārt Krievijas televīzijas kanāls "Pervij kanal", citējot meitenes tēvoci, paziņoja, ka policija piesedz šo gadījumu.

Krievijas telekanāls NTV savukārt norādīja, ka Vācijā un Zviedrijā iedzīvotājus regulāri izvaro bēgļi, bet varasiestādes un policija slēpj šos faktus un nesāk izmeklēšanu.

Jau vēstīts, ka Ķelnē un citās Vācijas pilsētās Vecgada vakarā notika masveida seksuālie uzbrukumi sievietēm.

Saskaņā ar aculiecinieku ziņām 20 līdz 30 cilvēku lielas imigrantu grupas aplenca sievietes, tām seksuāli uzmācās un dažos gadījumos aplaupīja.

Jau vēstīts, ka Ķelnē Jaungada naktī pieredzētie masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku.

Par uzbrukumiem Ķelnē Jaungada naktī policija saņēmusi vairāk nekā 500 iesniegumus, un līdzīgi incidenti notikuši arī citviet Vācijā.

LETA, AFP

Tēmas