Pasaulē
2016. gada 24. janvāris, 21:01

Trampam "patiktu", ja cīņā par Balto namu iesaistītos Blumbergs

Jauns.lv

ASV Republikāņu partijas vadošais Baltā nama kandidāts Donalds Tramps paudis gandarījumu par Maikla Blumberga iespējamo iesaistīšanos cīņā par ASV prezidenta amatu, sakot, ka viņam "patiktu" cīnīties pret bijušo Ņujorkas mēru, kurš arī ir miljardieris.

Laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, sestdien vēstīja - 73 gadus vecais Blumbergs apsver iespēju, ka viņš varētu vēlēšanās startēt kā neatkarīgais kandidāts un kampaņai tērēt miljardu dolāru no personīgiem līdzekļiem.

Blumbergs, bijušais republikānis, kurš kļuvis par neatkarīgo, saskatot potenciālu iespēju cīņā par Balto namu, ja republikāņu nomināciju izcīnīs Tramps, bet demokrātu - Bērnijs Sanderss, kurš atbilstoši aptauju datiem kļūst arvien populārāks, sacījuši avoti.

Mediju magnāts Blumbergs apņēmies galīgo lēmumu pieņemt līdz marta sākumam.

Tramps telekanālam CBS nule kā atzinis: "Man tas patiktu. Es pazīstu Maiklu ļoti labi, man patiktu cīnīties pret Maiklu."

Savukārt Vermontas senators Sanderss, kurš pieturas pie kreisiem uzskatiem, telekanāla ABC pārraidei "This Week" atzina - iespēja, ka cīņā par Balto namu varētu iesaistīties vēl viens miljardieris, ir kārtējais pierādījums tam, "par ko es jau labu laiku runāju".

"Šī valsts attālinās no demokrātijas oligarhijas virzienā," sacīja Sanderss.

LETA