Satriektā māte par bēgļu centrā nodurto meitu: "Aleksandra bija mans eņģelis!" FOTO
Vakar vakarā slimnīcā Zviedrijā mira bēgļa sadurtā Aleksandra, centra darbiniece. Šodien viņas māte medijiem pauda, ka “tā ir Zviedrijas politiķu vaina, ka viņa ir mirusi”.
Pasaulē
2016. gada 26. janvāris, 14:02

Satriektā māte par bēgļu centrā nodurto meitu: "Aleksandra bija mans eņģelis!" FOTO

Jauns.lv

Zviedrija joprojām atgūstas pēc pirmdien Mēlndalā notikušās slepkavības: bēgļu centrā, kurā uzturas lielākoties 14-17 gadu veci migrantu pusaudži, kāds no tiem nodūra 22 gadus veco Aleksandru Mezeri, kura tur strādāja. 15 gadus vecais uzbrucējs patlaban ir aizturēts, taču tas ir sīks mierinājums jaunās sievietes mātei.

Migrantu patversmē sadurtā Aleksandra tika nogādāta slimnīcā, kur no ievainojumiem mira.

Aleksandras māte Šimēna Mezere stāsta, ka viņas meita bēgļu patvēruma centrā sāka strādāt pērnā gada rudenī un kopumā ar darbu bijusi apmierināta. Tagad māmiņa nespēj attapties no šoka. „Viņa man bija viss – mans gaiss, mana mīlestība, viss! Kāpēc viņa, kāpēc tieši viņa?” ar asarām acīs runā sāpju sagrauztā Šimēna. Viņa zviedru presei pastāstīja, ka Mezeru ģimene nāk no Libānas un pēc reliģiskās pārliecības ir kristieši. Šimēna un viņas vīrs Butros Zviedrijā ieradušies sen; abi Mezeru bērni – mirusī Aleksandra un jaunākie brāļi dzimuši Zviedrijā.

„Aleksandra bija ne tikai mana meita, viņa bija eņģelis! Vienkārši labs un godīgs cilvēks Daudzi viņu mīlēja,” medijam „GoteborgsPosten” stāsta nodurtās sievietes māte. Viņa nesen bija ieguvusi bakalauru psiholoģijā un tuvākajā nākotnē plānoja maģistrantūras studijas sociālajās zinātnēs. Māte atklāj, ka meitas bakalaura tēma nu ieguvusi citu kontekstu, proti, Aleksandras diplomdarbs saucās „Ceļš prom no noziedzības. Dzīvesveida maiņa”.

 

Noslepkavotās sievietes māte tagad uzskata, ka „tā ir Zviedrijas politiķu vaina, ka viņa ir mirusi”. Šimēnai piekrīt arī daudzie Aleksandras radi un draugi un, kā noprotams, arī liela daļa zviedru sabiedrības.

Tikmēr Zviedrijas policijas darbinieki šobrīd slavē vairākus citus Mēlndalas bēgļu centrā mītošos pusaudžus, kuri zibenīgi reaģēja, pašrocīgi sagūstot slepkavu. „Viņš bija agresīvs un būtu savainojis vēl kādu,” zviedru presei pauda kāds policists.

"Šāda tipa izsaukumi kļūst aizvien vairāk un vairāk izplatīti. Kopš no ārzemēm ir ieradušies tik daudzi bēgļi, mēs saskaramies ar vairāk šāda tipa incidentiem," teica policijas pārstāvis Tomass Fuksborgs.

Zviedrijas policijas priekšnieks Dāns Elīasons pirmdien aicināja pieņemt darbā 4100 papildu policistus un citus darbiniekus, lai apkarotu terorismu, deportētu imigrantus un apsargātu bēgļu uzņemšanas vietas.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook/EPA

Tēmas