Pie Parīzes Disnejlendā aizturēts bruņots vīrietis; joprojām meklē sievieti
Disnejlendā, kas ir visu pasaules bērnu sapņu pilsētiņa, aizturēts vīrietis ar 2 šaujamieročiem un Korānu. Parīzē pēc teroraktiem, kad tika noslepkavoti 130 cilvēki, ieviests ārkārtas stāvoklis.
Pasaulē
2016. gada 28. janvāris, 20:19

Pie Parīzes Disnejlendā aizturēts bruņots vīrietis; joprojām meklē sievieti

Jauns.lv

(papildināta 21:36) Francijas policija Disnejlendā, netālu no Parīzes, aizturējusi bruņotu vīrieti. Viņam līdzi bijuši divi šaujamieroči – tā, balstoties uz amatpersonu teikto, ziņo aģentūra „Reuters”.

Francijas prese vēstī, ka aizturētajam bez šaujamrīkiem līdzi bijusi arī munīcija un Korāns.

Tiek ziņots, ka vīrietis aizturēts ceturtdien pēcpusdienā, kad viņš Disnejlendā centās ieiet kādā viesnīcā.

Pateicoties apsardzes darbinieku ātrajai reakcijai, šis tips aizturēts, lai pārbaudītu viņa nodomus.

„Vēlos uzsvērt, ka Disnejlendas apsardzes dienests un policija ir reaģējusi patiešām zibenīgi un profesionāli, aizturot šo cilvēku,” izdevumam „Le Parisien” sacīja vietējais prokurors, piebilstot, ka patlaban tiek noskaidrots, kādi bijuši šī cilvēka mērķi.

Pēc „Le Parisien” ziņām, 28 gadus vecais puisis šajā viesnīcā bija rezervējis istabu. Viņš likumsargu uzmanības lokā nonācis jau agrak – sīku pārkāpumu dēļ. Aizturēšanas brīdī vīrietis nepretojās.

Tāpat tiek ziņots, ka joprojām tiek meklēta aizdomās turama sieviete. Viņa kādu laiku bijusi kopā ar šo bruņoto vīrieti, bet pēc tam pazudusi un no aizturēšanas izvairījusies.

Tāpat arī eksperti pētī aizturētā auto, jo ir aizdomas, ka tajā ir sprāgstvielas.

Pie vīrieša atrastie dokumenti liecina, ka viņš dzīvo Parīzē.

Parīzes Disnejlenda atrodas apmēram 30 kilometru attālumā uz austrumiem no Francijas galvaspilsētas, to 2014.gadā apmeklēja 10 miljoni cilvēku.

Jau vēstīts, ka islāma ekstrēmistu veiktajos teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika noslepkavoti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Reaģējot uz šiem teroraktiem, Francijā tika ieviests ārkārtas stāvoklis.

Kasjauns.lv, LETA / Foto: AFP/LETA