Gaisma tuneļa galā? Sīrijas opozīcija dodas uz sarunām Ženēvā, lai izbeigtu 5 gadus ilgo konfliktu
Sīrijas opozīcija nosūtīs savu delegāciju uz Ženēvas miera sarunām, kuru mērķis ir pielikt punktu piecus gadus ilgajam pilsoņkaram.
Pasaulē
2016. gada 30. janvāris, 09:07

Gaisma tuneļa galā? Sīrijas opozīcija dodas uz sarunām Ženēvā, lai izbeigtu 5 gadus ilgo konfliktu

Jauns.lv

Sīrijas lielākā mērenās opozīcijas koalīcija piektdien paziņoja, ka tā piedalīsies ANO organizētajās miera sarunās Ženēvā.

Saūda Arābijas atbalstītā Augstākā Sarunu komiteja (HNC), kuras sastāvā ietilps arī Sīrijas Nacionālā koalīcija, nosūtīs savu delegāciju uz Ženēvas miera sarunām, kuru mērķis ir pielikt punktu piecus gadus ilgajam pilsoņkaram.

Viens no HNC pārstāvjiem aģentūrai AFP pavēstīja, ka uz Ženēvu dosies 30 līdz 35 cilvēku liela delegācija.

HNC izplatītajā paziņojumā teikts, ka lēmums piedalīties sarunās pieņemts pēc garantiju saņemšanas no ANO un ASV valsts sekretāra Džona Kerija par atbalstu to opozīcijas prasību izpildei, kas ir saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju Sīrijas jautājumā.

HNC norādījusi, ka tās delegācija dodas uz Ženēvu, lai "pārbaudītu, cik nopietni otra puse izturas" pret tās prasībām izbeigt pilsētu blokādi un pārtraukt civiliedzīvotāju bombardēšanu.

Opozīcija norādījusi, ka ANO Drošības padomes rezolūcijas iedzīvināšana būs "prelūdija" oficiālajam sarunu procesam.

Paredzēts, ka opozīcijas delegācija Ženēvā ieradīsies sestdien.

AHNO vēlas pie sarunu galda nosēdināt visas Sīrijas pilsoņkarā iesaistītās puses, izņemot teroristiskos grupējumus "Islāma valsts" un "Al Nusra fronte", lai vienotos par iecerēto 18 mēnešus ilgu politisko pārejas periodu.

LETA/Foto: AFP/LETA