Vācijas valdība šogad gatavojas uzņemt 500 000 bēgļu
Pagājušajā gadā Vācijā ieradās 1,1 miljons bēgļu un nelegālo imigrantu.
Pasaulē
2016. gada 16. februāris, 14:51

Vācijas valdība šogad gatavojas uzņemt 500 000 bēgļu

Jauns.lv

Vācijas valdība šogad gatavojas uzņemt aptuveni 500 000 patvēruma meklētāju, atsaucoties uz amatpersonām, otrdien ziņo vācu laikraksts "Rheinische Post".

Laikraksts vēsta, ka Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs sacījis Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) un Vācijas Nodarbinātības dienesta vadītājam Frankam Jirgenam Veisem, ka šogad nepieciešams gatavoties aptuveni šāda daudzuma bēgļu uzņemšanai.

Pagājušajā gadā Vācijā ieradās 1,1 miljons bēgļu un nelegālo imigrantu.

"Rheinische Post" atsaucas uz avotiem Nodarbinātības ministrijā, bet šī informācija ir pretrunā ar Veises pagājušajā nedēļā sacīto, ka, viņaprāt, šogad nāksies uzņemt vairāk nekā miljonu patvēruma meklētāju.

"Rheinische Post" arī vēsta, ka 370 000 patvēruma meklētāju lietas vēl palikušas neapstrādātas BAMF un līdz 400 000 imigrantu, kas pērn ieradās Vācijā, vēl nav paspējuši iesniegt patvērumu pieteikumus.

Lai tiktu galā ar lielo imigrantu pieplūdumu, BAMF pieņemti darbā papildspēki, kas spētu tikt galā ar slodzi, ja valdība tiešām šogad ierobežotu uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu līdz 500 000, ziņo "Rheinische Post".

Domājams, ka tas būs Vācijas kancleres Angelas Merkeles mērķis ceturtdien un piektdien gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) samitā.

Bloka dalībvalstu līderi apspriedīs bēgļu krīzi, Vācijai cerot panākt ES ārējo robežu aizsardzības pastiprināšanu, paātrināt darbu pie imigrantu reģistrācijas centru izveidošanas Grieķijā un Itālijā un vienoties par sistēmu bēgļu sadalei pa bloka dalībvalstīm.

Tomēr šiem priekšlikumiem gaidāma spēcīga pretestība no Grieķijas un Austrumeiropas valstīm.

LETA/Foto: AFP/LETA