Krievijas parlamentā spriež - kā sodīt gejus, kuri publiski atklās savu orientāciju
Naudassods un administratīvais arests - šādi sodi tika apspriesti par publisku homoseksualitātes atklāšanu. Tiesa, pašreizējā redakcijā ideja plašāku atbalstu neguva.
Pasaulē
2016. gada 19. februāris, 20:31

Krievijas parlamentā spriež - kā sodīt gejus, kuri publiski atklās savu orientāciju

Jauns.lv

Krievijas parlaments piektdien apsprieda pretrunīgi vērtētu likumprojektu, kas paredz naudassodu un līdz 15 diennaktīm ilgu administratīvo arestu par publisku homoseksuālās orientācijas atklāšanu.

Deputāti noraidīja likumprojektu tā pašreizējā redakcijā kā juridiski nepareizu, tomēr daudzi deputāti tam izteica atbalstu.

Likumprojektu ierosināja divi Krievijas Komunistiskās partijas deputāti, aicinot noteikt 5000 Krievijas rubļu (59 eiro) naudassodu par "publisku netradicionālas seksuālās orientācijas paušanu".

Likumprojektā aicināts noteikt līdz 15 diennaktīm ilgu administratīvo arestu par homoseksualitātes paušanu izglītības iestādēs, kā arī iestādēs, kas saistītas ar mākslu un jaunatni.

Likumprojekta autori tā pavadošajā vēstulē norādīja, ka 2013.gadā prezidenta Vladimira Putina parakstītais likums par "homoseksualitātes propagandas" aizliegumu nav pietiekami efektīvs un nepieciešams jauns.

Likumprojektu iesniegušais komunistu deputāts Ivans Ņikitčuks nosodīja "Rietumu kultūras un netradicionālo vērtību agresīvo propagandu", saucot homoseksualitāti par "milzīgu draudu sabiedrībai".

Tomēr, ņemot vērā, ka homoseksuālas attiecības Krievijā nav aizliegtas, likumprojektu tā pašreizējā redakcijā nevarēja pieņemt.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA