Ļaudis uzjautrinās par Doņeckas "republikas" jauno ārlietu ministri. FOTO
Jaunā politiķe jau paguvusi piedalīties arī Minskas sarunās.
Pasaulē
2016. gada 23. februāris, 15:59

Ļaudis uzjautrinās par Doņeckas "republikas" jauno ārlietu ministri. FOTO

Jauns.lv

Ukrainas austrumdaļā pašpasludinātās Doņeckas „tautas republikas” kaujinieku līderis Aleksandrs Zaharčeno iecēlis jaunu ārlietu ministri, paralēli no amata atbrīvojot iepriekšējo augstā goda „politiķi” Aleksandru Kofmanu, kurš acīmredzot nav spējis tikt galā ar saviem pienākumiem.

Jaunā ārlietu ministre ir jauna pavisam burtiskā nozīmē – gaišmatainā Natālija Nikonorova ir vien 31 gadu veca.

Kofmans Doņcekas separātiskā grupējuma ārlietas vadīja kopš 2014.gada, bet nu to uzņemsies jaunā dāma, kura, starp citu, pašpasludinātās republikas politiskajā arēnā nav pirmo dienu – iepriekš viņa bija palīdze kādam no politiķiem, turklāt nupat, februāra sākumā, piedalījās Minskas sarunās – sanāksmē, kur vairāku valstu līderi sprieda par Ukrainas nākotni.

Diemžēl gan pašu doņeckiešu, gan citu Ukrainas iedzīvotāju, gan arī kaimiņvalstu interesi raisa ne tik daudz Nikonorovas jaunkundzes panākumi politiskajā elitē, bet gan viņa pati, precīzāk, jaunās dāmas vaļīgie un valšķīgie foto sociālajos tīklos. Ieraugot izskatīgo blondīni, ne viens vien komentētājs iesaucās: „Opā! Uz ārlietu ministra vakanci bija konkurss vai skaistumkonkurss?” vaicāja kāds anonīms lietotājs Doņeckā bāzētā forumā. Izpētīts arīdzan, ka pati ministre sociālajos tīklos darbojas ar segvārdu „Vlada”, un neskopojas ar savu attēlu ievietošanu tajos. Tiesa, ne pēdējā laikā.

 

Teroristiskā grupējuma „Doņeckas Tautas republika” vidū Natālija Nikonorova skaitās pietuvināta persona vienam no padomes deputātiem Denisam Pušiļinam, vēsta vietne su.epeak..in. Savukārt jaunās sievietes tēvs ir Doņeckas nodibinājuma rūpniecības departamenta vadītājs. Nikonorovas brālis kādreiz strādāja nodokļu policijā Kijevā, bet tagad ir grupējuma jurists, kurš turklāt pavadīja delegāciju uz sarunām Minskā.

Laikā, kad Ukrainā vēl valdīja miers un jaunā dāma nebija pievienojusies Zaharčenko separātistu grupējamam, viņas priekšnieks bija gāztajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam pietuvinātais ģenerālprokurors Svjatoslavs Piskuns.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Ukrainas austrumu grupējumi mēdz augstos politskos amatos iecelt efektīgas jaunas sievietes. Tā, piemēram, Luhanskas „tautas republikā” kultūras ministres godā tika celta Irīna Filatova, kuras fotogrāfijas sociālajos tīklos nebūt nerunāja par „kultūru” mūsu, rietumu civilizācijas, izpratnē.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no Vkontakte