Dienvidkarolīnā demokrātu priekšvēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Klintone
Uzvara Dienvidkarolīnā Klintonei ir sen gaidīts triumfa mirklis, kas atjaunojis viņas nesen zaudēto neapšaubāmās favorītes statusu.
Pasaulē
2016. gada 28. februāris, 10:18

Dienvidkarolīnā demokrātu priekšvēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Klintone

Jauns.lv

ASV priekšvēlēšanās prezidenta vēlēšanu kandidāta izvirzīšanai no Demokrātu partijas sestdien Dienvidkarolīnā pārliecinošu uzvaru guvusi bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Rezultāti pēc balsu saskaitīšanas 99% vēlēšanu iecirkņu liecina, ka Klintone ieguvusi 73,5% balsu, bet viņas sāncensim Vērmontas senatoram Bērnijam Sandersam izdevies izcīnīt tikai 26% balsu.

Klintonei ar nelielu balsu pārsvaru izdevies Sandersu pārspēt arī Aiovā un Nevadā, taču par mata tiesu gūtā uzvara Aiovā daudz neatšķīrās no sakāves, ko Klintone piedzīvoja Ņūhempšīrā.

Uzvara Dienvidkarolīnā Klintonei ir sen gaidīts triumfa mirklis, kas atjaunojis viņas nesen zaudēto neapšaubāmās favorītes statusu pirms nākamnedēļ gaidāmās "lielās otrdienas", kad priekšvēlēšanas notiks vienlaikus vairāk nekā desmit štatos un kas var būt izšķiroša visa priekšvēlēšanu procesa turpmākajai gaitai.

LETA/Foto: AFP/LETA