foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV slēgs Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas misiju Vašingtonā
Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas ģenerālsekretārs Saebs Erekats.
Pasaulē
2018. gada 10. septembris, 21:00

ASV slēgs Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas misiju Vašingtonā

LETA

ASV nolēmušas slēgt Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas (PAO) misiju Vašingtonā, pirmdien apstiprinājis ASV Valsts departaments, norādot, ka palestīnieši neatbalsta miera sarunas ar Izraēlu.

"Mēs esam ļāvuši PAO birojam darboties, lai atbalstītu mērķi par ilgstoša, visaptveroša miera panākšanu starp Izraēlu un palestīniešiem (..). Tomēr PAO nav spērusi soļus, lai sekmētu tiešu un jēgpilnu sarunu sākšanos ar Izraēlu," paziņoja Valsts departaments.

PAO ģenerālsekretārs Saebs Erekats ASV lēmumu nodēvēja par kārtējo pierādījumu ASV prezidenta Donalda "Trampa administrācijas palestīniešu tautas kolektīvā soda politikai, kas paredz arī apturēt finanšu palīdzību humānās jomas dienestiem, ieskaitot veselību un izglītību."

Palestīniešu vadība jau iepriekš uzsvērusi, ka ASV līdz ar lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu sevi diskvalificējušas no miera sarunām.

Palestīnieši vēlas, lai Austrumjeruzaleme kļūtu par viņu nākotnes valsts galvaspilsētu, bet izraēlieši apgalvo, ka pilsēta ir viņu "vienotā" galvaspilsēta. Starptautiskā sabiedrība Izraēlas veikto Austrumjeruzalemes aneksiju nav atzinusi.