foto: Ekrānuzņēmums
Tūrista nofilmēts VIDEO ar bēgļiem Krētas jūras krastā samulsina cilvēkus
Aktieri jūrā iejūtas bēgļu lomās.
Pasaulē
2018. gada 19. augusts, 14:31

Tūrista nofilmēts VIDEO ar bēgļiem Krētas jūras krastā samulsina cilvēkus

Jauns.lv

Britu aktīvists Tomijs Robinsons savā "Facebook" profilā publicējis čehu tūrista filmētu video ar cilvēkiem jūras krastā, kurus no malas koriģē režisore un operatori. Vai tā top slīkstošo bēgļu fotogrāfijas, kas iežēlina daudzus eiropiešus? Tā šķitis nevienam vien soctīklu lietotājam, bet patiesība ir savādāka.

Čehu tūrists, viesojoties Krētā, pamanīja filmētāju grupu, kas iemūžina "slīkstošus bēgļus". Viņš nolēma to visu nofilmēt. Video radīja plašu rezonansi Čehijas sociālajos tīklos. To pārpublicējis arī britu aktīvists Tomijs Robinsons, kurš Lielbritānijā ievērojams ar savu cīņu pret bēgļiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Aktieri jūrā iejūtas bēgļu lomās.

"Vai esat medijos redzējuši fotogrāfijas ar jūrā apgāztām bēgļu laivām? Lūk, kā tās top! Šīs fotogrāfijas uzņemtas vien 10 metrus no pludmales Krētā," britu aktīvists savā "Facebook" ierakstā aicināja cilvēkiem atvērt acis un neuzķerties uz šo propagandu.

Tomēr uzķēries ir viņš, un propagandu izplata pats Tomijs?

Patiesībā tā ir dokumentālās filmas "Land of The Painful Virgin Mary" filmēšana, kura tika demonstrēta šī gada "Ierapetra" filmu festivālā.  Filma vēsta par grieķu bēgļiem 1920. gadā. Krēslā sēdošā dāma ir 42 gadus vecā festivāla direktore, kā arī filmas režisore Elena Vlassi, bet blakus viņai atrodas filmēšanas komandas loceklis Džordžs Mpalotiris.