foto: Ekrānuzņēmums
Postošs 3 beisbola laukuma lieluma uguns virpuļviesulis Kalifornijā nogalina ugunsdzēsēju
Masīvais uguns tornado bijis trīs beisbola laukuma lielumā.
Pasaulē
2018. gada 17. augusts, 16:20

Postošs 3 beisbola laukuma lieluma uguns virpuļviesulis Kalifornijā nogalina ugunsdzēsēju

Jauns.lv / LETA

Kalifornijas ziemeļos nofilmēts milzīgs uguns virpuļviesulis, kas radies no vējiem un postošajiem meža ugunsgrēkiem. Dabas stihija paņēmusi ugunsdzēsēja Džeremija Stoka dzīvību, kurš mira, palīdzot evakuēties vietējiem iedzīvotājiem.

Vietējie mediji vēsta, ka Stoks bijis ceļā pie cilvēkiem, lai tos evakuētu. Viņš nosūtījis briesmu signālu, paziņojot, ka lēnām sadeg uguns tornado, kas sasniedzis 2700 grādu temperatūru.

Ugunsdzēsēji ar viņu zaudēja kontaktus un nepaspēja pie Džeremija laikus ierasties. Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas nākamajā dienā.

Virpuļviesuļa video redzams milzīgs ugunsgrēks, kas rada masīvus dūmu mākoņus. Masīvais uguns tornado bijis trīs beisbola laukuma lielumā.

Savvaļas ugunsgrēkos ASV Kalifornijas štatā šosezon kopumā gājuši bojā jau seši ugunsdzēsēji.

Visvairāk dzīvību laupījis ugunsgrēks Šastas un Triniti apgabalos netālu no Redingas. Šajā ugunsgrēkā gājuši bojā astoņi cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji.

Divi ugunsdzēsēji zaudējuši dzīvību cīņā ar ugunsgrēku pie Josemītu Nacionālā parka.

Pašreiz lielākais ir Mendosino kompleksais ugunsgrēks, kas, saplūstot divu lielu ugunsgrēku teritorijām, kļuvis par plašāko štata vēsturē. Tas deg jau ilgāk nekā divas nedēļas, liesmām nopostot gandrīz 150 ēku un izdedzinot 1415 kvadrātkilometru lielu platību.

Pēdējo dienu laikā aptuveni 30 jauni ugunsgrēki izcēlušies arī Ziemeļu klinšu kalnos.

Varasiestādes pirmdien ziņoja, ka vairāki lieli ugunsgrēki plešas plašumā Montānas štatā.