Pasaulē
2016. gada 5. marts, 23:57

Ministrs: Igaunijas policijai pārsvarā jārisina alkohola lietošanas izraisītas problēmas

Jauns.lv

Policija Igaunijā pārsvarā nodarbojas ar problēmām, kuru pamata iemesls ir pārmērīga alkohola lietošana, sociālās saziņas vietnēs paziņojis Igaunijas veselības un darba lietu ministrs Jevgeņijs Osinovskis.

"Policija gandrīz vienmēr nodarbojas ar kaitējumu, ko radījusi pārmērīga alkohola lietošana. Tas nav normāli, un tieši šī iemesla dēļ ir jāveic izlēmīgi pasākumi alkohola aprites politikā," Osinovskis komentēja lielo izsaukumu skaitu, ko ikdienas saņem policija Igaunijā.

"Alkoholiskie dzērieni - vienalga vieglie vai stiprie - nav nevainīgs atspirdzinošs dzēriens," sociālās saziņas vietnē "Facebook" rakstīja Igaunijas Policijas un robežkontroles departaments, komentējot nepilngadīgo aizraušanos ar alkohola lietošanu.

"Alkohola lietošana sagrauj bērnu veselību, turklāt, jauniešiem, kas tikai iepazīst šo pasauli, alkohols var kļūt par riska faktoru, kas pamudina vispirms uz vārdu apmaiņu, bet pēc tam arī uz konfliktu, kautiņu, kura rezultātā - sliktākajā gadījumā - viena no pusēm var kļūt par nozieguma upuri. Tādēļ vecākiem ir liela nozīme bērna audzināšanā - viņiem ir pastāvīgi jākomunicē ar saviem bērniem, jāizrāda patiesa interese par to, ko viņi dara," teikts Policijas un robežkontroles departamenta ierakstā sociālās saziņas vietnē.

Departaments piebilda, ka, piemēram, pēdējo 24 stundu laikā līdz sestdienas rītam saņemti 650 izsaukumi, un, apkopojot informāciju par tiem, var secināt, ka lielākie nemiera cēlēji un sabiedriskās kārtības traucētāji ir "reibumā esoši vīrieši Tallinā".

Osinovskis vairākkārt ir nācis klajā ar iniciatīvām alkohola aprites ierobežošanai Igaunijā.

LETA

Tēmas