Merkele noraida robežu slēgšanu nelegālās imigrācijas mazināšanai
Vācijas kanclere Angela Merkele noraidīja robežu slēgšanu kā iespēju mazināt nelegālo imigrantu pieplūdumu.
Pasaulē
2016. gada 7. marts, 19:31

Merkele noraida robežu slēgšanu nelegālās imigrācijas mazināšanai

Jauns.lv

Vācijas kanclere Angela Merkele pirms pirmdien paredzētā Eiropas Savienības (ES) un Turcijas samita noraidīja robežu slēgšanu kā iespēju mazināt nelegālo imigrantu pieplūdumu.

Viņa aicināja panākt "ilgtspējīgu risinājumu kopā ar Turciju", lai imigrācijas plūsma samazinātos "visās valstīs, tai skaitā Grieķijā".

ES pieeja "nevar būt par tā vai cita slēgšanu", uzsvēra kanclere.

"Tā nav vienas valsts problēma, tā ir Eiropas problēma. Tādēļ [mums] ir jāatrod kolektīvi risinājumi," pirms sarunām ar kolēģiem no ES un Turcijas paziņoja Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs.

ES līderi ir saņēmuši aicinājumus samitā apsvērt iespēju pasludināt tā saukto Balkānu migrācijas maršrutu par slēgtu, tomēr Merkele iebilst pret šādu ieceri, pavēstīja diplomāti.

Samitā ir paredzēts piedalīties Turcijas premjerministram Ahmetam Davutolu.

Pirmdien paredzētais samits tiek uzskatīts par izdevību ES un Turcijai vienoties par konkrētiem soļiem nelegālās imigrācijas straumes apturēšanai.

Kā jau vēstīts, nelegālo imigrantu Balkānu maršruta valstis sākušas pastiprināt robežkontroli, kopš Austrija paziņoja, ka turpmāk pieņems ne vairāk kā 80 patvēruma pieprasījumus dienā un ļaus savu teritoriju tranzītā šķērsot ne vairāk kā 3200 imigrantiem dienā.

Līdz ar stingrāku noteikumu ieviešanu tūkstošiem nelegālo imigrantu ir iestrēguši Grieķijā.

   

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA