Britu policija brīdina par vērienīgiem teroristu plāniem, vēlas uzbrukt "Rietumu dzīvesveidam"
Lielbritānijas teritorijā pērn ir veiktas 339 ar terorisma apkarošanu saistītas aizturēšanas.
Pasaulē
2016. gada 7. marts, 21:20

Britu policija brīdina par vērienīgiem teroristu plāniem, vēlas uzbrukt "Rietumu dzīvesveidam"

Jauns.lv

Lielbritānijas policijas vadošais pretterorisma virsnieks pirmdien brīdināja, ka džihādistu grupējums "Islāma valsts" varētu sarīkot "iespaidīgus" teroraktus pret mērķiem, kas iemieso "Rietumu dzīvesveidu".

Londonas Metropoles policijas komisāra vietnieks Marks Raulijs vērsa uzmanību uz to, ka "Islāma valsts" vairs nekoncentrējas tikai uz mērķiem bruņotajos spēkos un policijā.

"Pēdējo mēnešu laikā mēs esam ieraudzījuši to [mērķu] paplašināšanos, daudz vairāk plānu uzbrukt Rietumu dzīvesveidam," Raulijs sacīja reportieriem, norādot uz pērnā gada novembrī notikušajiem teroraktiem Parīzē, kur bojā gāja 130 cilvēki. Šie terorakti tika sarīkoti koncertzālē, stadionā un bāros.

Lielbritānijas policija iepriekš ir paziņojusi, ka laika posmā no 2014.gada beigām līdz 2016.gada sākumam novērsti septiņi terorakti.

Raulijs atklāja, ka pērn Lielbritānijas policija veikusi rekordlielu skaitu ar terorisma apkarošanu saistītu aizturēšanu.

Lielbritānijas teritorijā pērn ir veiktas 339 ar terorisma apkarošanu saistītas aizturēšanas. Pusē no šiem gadījumiem pēc tam tika izvirzītas apsūdzības.

Kopš 2005.gada 7.jūlija, kad teroristu uzbrukumos Londonas transporta sistēmai bojā gāja 52 cilvēki, Lielbritānija ir piedzīvojusi tikai vienu teroraktu, kurā kāds cilvēks ir zaudējis dzīvību. 2013.gadā divi islāmā pārgājuši nigēriešu izcelsmes Lielbritānijas pilsoņi noslepkavoja kādu britu karavīru.

LETA/Foto: AFP/LETA