Par spīti budistu protestiem, Kentuki vistu restorāns atver pirmo ēstuvi Tibetā
Kad decembrī tika paziņots par gaidāmo KFC restorāna atvēršanu Ljasā, dzīvnieku tiesību organizācijas pauda satraukumu. Dalailama jau iepriekš bija paziņojis, ka nežēlīgā izturēšanās pret vistām, kas tiek audzētas un nokautas KFC vajadzībām, ir tibetiešu budistu vērtību pārkāpums.
Pasaulē
2016. gada 9. marts, 22:58

Par spīti budistu protestiem, Kentuki vistu restorāns atver pirmo ēstuvi Tibetā

Jauns.lv

ASV ātrās ēdināšanas tīkls "Kentucky Fried Chicken" (KFC) ir atvēris savu pirmo restorānu Ķīnas pārvaldītajā Tibetā, trešdien paziņoja iepirkšanās centrs, kur šis restorāns atvērts.

KFC restorāns tika atvērts otrdien iepirkšanās centrā "Šeņli Šidai" Tibetas autonomā rajona galvaspilsētā Lhasā.

Kad decembrī tika paziņots par gaidāmo KFC restorāna atvēršanu Ljasā, dzīvnieku tiesību organizācijas pauda satraukumu. Tibetas budistu garīgais līderis trimdā un Nobela Miera prēmijas laureāts dalailama iepriekš bija paziņojis, ka nežēlīgā izturēšanās pret vistām, kas tiek audzētas un nokautas KFC vajadzībām, ir tibetiešu budistu vērtību pārkāpums.

Tibetu kopš piecdesmitajiem gadiem pārvalda Ķīna, kuru cilvēktiesību organizācijas apsūdz tibetiešu politiskā un reliģiskā apspiešanā. Ķīna uzstāj, ka tibetieši bauda plašas brīvības un Tibetā notiek ekonomiskā izaugsme, un apsūdz dalailamu separātismā.

KFC darbojas Ķīnā kopš 1987.gada, un tam tagad ir vairāk nekā 5000 restorānu vairāk nekā 1100 vietās Ķīnā, informē KFC mātesuzņēmums "Yum Brands" savā interneta vietnē.

Kad decembrī tika paziņots par plānoto restorānu Tibetā, "Yum Brands" pārstāvis sacīja, ka tas "sniegs nodarbinātības iespējas un atbalstīs reģionālās apgādes ķēdes attīstību", un tajā "tiks ietverti vietējā dizaina elementi".

Savukārt starptautiskā nevalstiskā organizācija "International Campaign for Tibet"  trešdien izplatīja paziņojumu, kurā jautā kompānijai "Yum Brands", vai tā rīkojas atbilstoši ASV Tibetas politikas likumam, kas noteic, ka investīcijām Tibetā ir jābūt tādām, kas aizsargā tibetiešu kultūru un tradīcijas, kā arī, vai šāda "Ym Brands" rīcība ir saskaņā ar kompānijas solījumiem par sociālo atbildību.

Internetā ievietotās restorāna interjera fotogrāfijās ir redzams bijušās dalailamas rezidences Potalas pils attēls un trijstūra motīvi ar Tibetas kalnu nosaukumiem, starp kuriem ir Everesta tibetiešu nosaukums Džomolungma.

BNS/ Foto: Shutterstock