Neskatoties uz pamieru, Austrumukrainā turpina mirt ukraiņu karavīri
Pēdējās diennakts laikā sadursmēs starp Ukrainas armiju un Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem krituši divi ukraiņu karavīri.
Pasaulē
2016. gada 12. marts, 20:41

Neskatoties uz pamieru, Austrumukrainā turpina mirt ukraiņu karavīri

Jauns.lv

Pēdējās diennakts laikā sadursmēs starp Ukrainas armiju un Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem krituši divi ukraiņu karavīri, sestdien paziņoja armijas preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

Pēc viņa teiktā, viens karavīrs gājis bojā mīnmetēju apšaudē Avdijivkā uz ziemeļiem no Doņeckas. Otrs karavīrs kritis apšaudē aptuveni 25 kilometrus uz ziemeļiem no Doņeckas.

Kā pavēstīja Lisenko, pēdējās diennakts laikā kaujinieki "krasi pastiprinājuši uzbrukumus un provokācijas". Pēc viņa teiktā, kaujinieki izmanto mīnmetējus, bruņutehniku un artilēriju, ko aizliedz Minskas vienošanās.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos kopš 2014.gada aprīļa dzīvību zaudējuši aptuveni 9000 cilvēku un vairāk nekā 20 000 tikuši ievainoti, liecina ANO dati.

LETA/Foto: AFP/LETA