foto: REUTERS
Ne smakas no garlaicīga politiķa: Kanādas premjera trumpis - fifīgas zeķītes
Trudo Davosas forumā izcēlās citu politiķu - sausiņu - vidū.
2018. gada 27. jūnijs, 06:52

Ne smakas no garlaicīga politiķa: Kanādas premjera trumpis - fifīgas zeķītes

Jauns.lv

Kanādas premjers Džastins Trudo tiek dēvēts par vienu no izskatīgākajiem un harizmātiskākajiem politiķiem mūsdienu politikas arēnā. Savu tēlu viņš veiksmīgi paspilgtina ar vienu sīku, taču būtisku elementu, proti, Trudo tikpat kā nekad nevalkā klasiskas vīriešu zeķes.

Kanādas premjera Džastina Trudo amizanto zeķu izvēle

gallery icon

Ja vairumam politiķu pasaules arēnā zeķes allaž ir melnas, brūnas, zilas, pelēkas un ar sīku rakstiņu, tad tāds noteikti nav 46 gadus vecais Kanādas premjers, kurš valsti vada kopš 2015.gada. Tiesa, Džastina Trudo kaislība uz ekspresīvām zeķēm parādījusies tikai pāris pēdējo gadu laikā. Viņu maz kur var redzēt klasiskās zeķēs, lielākoties tās ir vai nu ārkārtīgi pamanāmas (jo košas), vai fifīgi amizantas, vai arī notikuma tēmai atbilstošas. Tā, piemēram, Kanādas valstij svarīgos notikumos būtu naivi iedomāties, ka Trudo potītes nerotātu baltas kļavas lapas uz sarkana fona, kas ir valsts karoga pamatmotīvs. Taču Trudo beidzamā laikā iet vēl tālāk, un nu jau politiskās etiķetes pētnieki vairs nespēj lāgā noteikt, kur Trudo zeķes satur arī kādu vēstījumu, bet kur zeķes ir vienkārši zeķes un izvēlētas tālab, ka paticis zīmējums vai krāsu salikums.

foto: Canadian Press/REX/ Vida Press
Kanādas dienas svinībās.

Trudo mīlestība uz amizantām zeķītēm vairs nav nekāds noslēpums ne citu valstu politiķiem, ne uzņēmējiem un visiem citiem ļaudīm, ar kuriem Kanādas premjeram nākas satikties. Tieši zeķītes viņš saņem dāvanā no cilvēkiem, ar kuriem notiek tikšanās. Piemēram, īpašas "Coca-Cola" zeķītes Trudo saņēma no kompānijas prezidenta Džo Kvinsija šī gada janvārī. 

Davosas forumā - ar pīlītēm kājās

foto: EPA

Viens no nenoliedzami košākajiem Trudo zeķu pāriem ir tas, ko viņš uzvilka vienā no prestižā Davosas ekonomikas foruma dienām šī gada janvārī. Premjera kājas rotāja dzeltenas pīlītes uz košzila fona. Viņa kurpes bija tumši zilas, tāpat arī uzvalks. Dzeltenās pīlītes piesaistīja visu pasaules mediju reportieru acis.  Savukārt pērn maijā, "Bloomberg" rīkotā biznesa forumā, publiski debatējot ar Nīderlandes premjeru, Trudo kājas rotāja brūnas lauvas. Bet maijā, tikšanās laikā Briselē, Trudo pretī Angelai Merkelei stājās... zeķītēs ar NATO emblēmu.

foto: AP
"Zvaigžņu karu" elementi.

Un kur vēl visas svītrainās un pumpiņu zeķes, - to premjeram ir daudz. Daži pāri pat ataino visai psihodēliskus tēlus, taču, kā raksta "The Economic Times", paša Trudo iecienītākās ir tās ar "Zvaigžņu karu" elementiem. Medijs arī atzīmē, ka Kanādas premjeram sevišķi patīkot publiskās norisēs pārlikt kāju pār kāju, lai tādējādi gan viņa sarunbiedram, gan mediju pārstāvjiem, gan visiem citiem cilvēkiem pasaulē atklājas viņa tābrīža noskaņojums vai vēstījums, ko Trudo vēlas pateikt.

Izskatīgais Kanādas premjers Džastins Trudo

Izskatīgais Kanādas premjers Džastins Trudo un viņa sieva Sofija.

gallery icon