Zviedrijas mazpilsētu satricina 8 seksuāli uzbrukumi triju nedēļu laikā. Cietušas arī desmitgadīgas meitenes
Ostersundas vietējās jaunietes atzīst: kādreiz tik mierīgajā pilsētiņā nu bail iziet uz ielas pēc tam, kad satumst. Arī pilsētas policijas šefs spiests publiskā paziņojumā lūgt jaunas sievietes palikt mājās.
Pasaulē
2016. gada 14. marts, 09:50

Zviedrijas mazpilsētu satricina 8 seksuāli uzbrukumi triju nedēļu laikā. Cietušas arī desmitgadīgas meitenes

Jauns.lv

Kopš 20.februāra Zviedrijas pilsētā Ostersundā policijā fiksēti jau astoņi seksuāla rakstura uzbrukumi vietējām sievietēm, no kuriem vienā gadījumā cietušās bija divas 10 gadus vecas meitenes.

Ostersunda ir neliela, rāma pilsētiņa Zviedrijā ar apmēram 44 tūkstošu pastāvīgo iedzīvotāju. Kopš pagājušā gada tur darbojas plašs migrantu izmitināšanas centrs, un arī pilsētas policija ar šausmām atzīst, ka netiek galā. Visās astoņās seksuālo uzbrukumu epizodēs iesaistīti ir patvēruma meklētāji. Ostersundas nometnē viņu ir ap 900, galvenokārt afgāņi, irāņi un sīrieši.

Zviedrijas policija neslēpj faktus par notikušo:

20.februāris. Grupa pieaugušu vīriešu uzmācas divām 10 gadus vecām meitenēm autobusa pieturā, cenšoties novilkt viņām zeķbikses. Vietējie iedzīvotāji notiekošo pamanīja un iejaucās; vīrieši aizbēga.

21.februāris. Kāda sieviete viena pati ap pusnakti devusies uz savām mājām. Uz ielas viņai izteikta seksuāla rakstura piezīme, uz ko sieviete atbildējusi: "Idiots!" Viņš viņai iesitis, pārplēsis uzaci un draudējis, ka nogalinās. Arī šo incidentu pārtrauca nejauši vietējie garāmgājēji.

26.februāris. Zviedriete, kura devās uz savu darba vietu Universitātē, netālu no tās tika triju vīriešu nogāzta gar zemi un sista. Viens no viņiem iebāza cietušās mutē savus pirkstus un izkliedza dažādus rupjus seksa terminus. Par šo noziegumu aizturēts 22 gadus vecais Talebs, kuru gaida tiesa.

27.februrāris. Grupa imigrantu uzmākušies bariņam sieviešu, kuras stāvējušas pie vietējā naktskluba. Iejaucoties policijai, viņi paguva aizbēgt.

2.marts. Divas sievietes devušās mājās no bāra, kad bars vīriešu viņas apturēja ar tekstu "Meitenēm nevajadzētu tik vēlu atrasties ārā". Pēc tam sievietes brutāli iegrūstas ēkas stūrī un izsmietas.

5.marts. Pa ielu ejošai sievietei piepeši no garāmbraucoša auto kāds sācis kliegt, ka "es savākšu bandu un mēs tevi izvarosim un nositīsim". Viņa sākusi bēgt, varmāka sekojis, taču sieviete paspējusi tikt līdz savam dzīvoklim.

6.marts. Sievietei uzbrucis nezināms vīietis, aizskarot viņas ķermeni. Kad viņa lūgusi, lai tas apstājas, dabūjusi belzienu pa galvu un draudus tikt izvarotai un nogalinātai. Uzbrucējs vēl arī "izmīcījis" viņas galvu sniegā.

6.marts. Tajā pašā dienā vēl kāda sieviete devusies mājup no restorāna, kad viņai ceļu šķērsoja 3 vīrieši. Viņa saņēma sitienu pa vēderu, tika nogāzta zemē, un viens vīrietis centās novilkt viņas bikses. Sievietei izdevās stipri iesist viņam pa seju un, izmantojot brīdi, kamēr viņš asiņo, aizbēgt. Kā vēlāk izrādījās, dāma bija trenēta cīņas mākslās, un tas viņu pasargāja no izvarošanas.

Uzbrucēji - iebraukušie patvēruma meklētāji

Policija nenoliedz, ka visi iesaistītie ir cilvēki no citām rasēm.  Policijas ģenerālis Džerands britu "Mail Online" arī nenoliedz: "Jā, imigrācija mums rada lielas problēmas un raizes. Tas paņem ārkārtīgi daudz mūsu resursus. Lielākā daļa izsaukumu tagad ir uz bēgļu centriem".

Viņš ari bijis spiests izplatīt paziņojumu vietējā televīzijā ar lūgumu meitenēm un sievietēm nestaigāt pa pilsētu pēc tumsas iestāšanās un labāk palikt mājās.

Tikmēr ielās sastaptās jaunietes visas kā viena atzīst: Ostersundā vairs nekas nav tā, kā bija agrāk. Klusā, rāmā, mierīgā pilsētiņā nu vairs nevar justies droši.  16 gadus vecā Džozefīne Larsone migrantus, kuri uzbrūk sievietēm, sauc par psihopātiem, bet viņas vienaudze Greja nolēmusi paklausīt policijas aicinājumam un labāk lieki pa āru nestaigāt.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no "Mail Online"