Pakistānā pret bērnu trieku vakcinēs 36 miljonus bērnu
Pakistāna uzsākta kampaņa, lai pret poliomielītu (bērnu trieka) vakcinētu vairāk nekā 36 miljonus bērnu.
Pasaulē
2016. gada 14. marts, 21:52

Pakistānā pret bērnu trieku vakcinēs 36 miljonus bērnu

Jauns.lv

Pakistāna pirmdien sāka kampaņu, lai pret poliomielītu (bērnu trieku) vakcinētu vairāk nekā 36 miljonus bērnu vecumā līdz pieciem gadiem.

Trīs dienu kampaņā piedalīsies vairāk nekā 220 000 veselības departamenta darbinieku un brīvprātīgo, informēja par poliomielīta izskaušanu atbildīgā amatpersona Hasanats Maliks.

"Mums ir mērķis vakcinēt 36,8 miljonus bērnu," viņš paziņoja.

Lai iegūtu imunitāti pret šo slimību, ir jāveic divas vakcinācijas. Pirmajā vakcinācijā janvārī drošības apsvērumu vai vecāku atteikšanās dēļ netika vakcinēti 0,2% bērnu, atklāja Maliks.

Šogad Pakistānā ir reģistrēti seši jauni saslimšanas ar poliomielītu gadījumi salīdzinājumā ar 54 gadījumiem visa pagājušā gada laikā un 306 gadījumiem 2014.gadā, norādīja Maliks.

Kampaņas laikā vakcinētāju komandas pavadīs arī drošības personāls. Vakcinētājiem mēdz uzbrukt ar teroristu grupējumu "Al Queda" saistīti kaujinieki, kuri uzskata, ka vakcīnas ir Rietumu sazvērestība, lai sterilizētu musulmaņu bērnus.

Amatpersonas ir pavēstījušas, ka kopš 2012.gada pret vakcinēšanu vērstos uzbrukumos ir nogalināti gandrīz 100 vakcinētāji un drošības spēku pārstāvji.

LETA/Foto: AFP/LETA