Erdoans brīdina par iespējamiem kurdu uzbrukumiem Eiropā
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans.
Pasaulē
2016. gada 18. marts, 14:10

Erdoans brīdina par iespējamiem kurdu uzbrukumiem Eiropā

Jauns.lv

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans piektdien brīdināja Eiropu, ka arī tā var kļūt par kurdu kaujinieku uzbrukumu upuri pēc tam, kad teroraktā Ankarā gāja bojā 37 cilvēki.

Runājot ceremonijā 101.gadadienas kopš Gallipoli kaujas piemiņai ostas pilsētā Čanakalē, Erdoans sacīja, ka "nav iemesla, kādēļ bumba, kas eksplodēja Ankarā, nevarētu eksplodēt Briselē vai jebkurā citā Eiropas pilsētā".

"Čūskas jūsu gultā var jūs sakost jebkurā brīdī," viņš tēlaini izteicās.

Vienlaikus galvenokārt kurdu apdzīvotajā Dijarbakiras provincē Turcijas dienvidaustrumos policija ir atklājusi bumbu automašīnā, kas bija novietota pie reģionālās valdības biroja un skolas, vēstīja Turcijas valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Speciālisti veiksmīgi neitralizēja 150 kilogramus sprāgstvielu.

Turcija iesaistījusies konfliktā galvenokārt kurdu apdzīvotajos valsts dienvidaustrumos un ir piedzīvojusi vairākus uzbrukumus, tostarp divus galvaspilsētā, par kuriem atbildību uzņēmās kurdu kustības "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) atzars.

Eiropas Savienība un ASV, tāpat kā Turcija, PKK atzīst par teroristisku organizāciju, bet Rietumvalstis atbalsta Sīrijas kurdu grupējumus, kurus Turcija uzskata par saistītiem ar PKK un draudu valsts drošībai.

   

BNS / Foto: AFP/LETA