foto: Edijs Pālens/LETA
Lietuva jau drīzumā varētu sākt eksportēt uz Ķīnu liellopa gaļu
Liellopa gaļa.
Pasaulē
2018. gada 25. maijs, 23:24

Lietuva jau drīzumā varētu sākt eksportēt uz Ķīnu liellopa gaļu

LETA

Lietuva jau nākamajā mēnesī varētu saņemt atļauju eksportēt uz Ķīnu liellopa gaļu un tās izstrādājumus, piektdien paziņojis zemkopības ministrs Ģiedrjus Surplis.

"Tuvākajā laikā ceram saņemt Ķīnas Tautas Republikas atļauju importēt savu liellopa gaļu. Šobrīd Ķīnas aģentūras veic analīzes, un ceram jūnijā saņemt atļauju," viņš pastāstījis preses konferencē pēc Viļņā notiekošā Ķīnas un Viduseiropas un Austrumeiropas valstu lauksaimniecības ministru foruma tā dēvētajā formātā "16+1".

Lietuva ar Ķīnu sarunu par liellopa gaļas eksportu risina kopš 2015.gada. Daļa Lietuvas uzņēmumu no 2016.gada drīkst eksportēt uz Ķīnu piena produktus.

Pērn Lietuvas lauksaimniecības un pārtikas preču eksports uz Ķīnu pieauga par 46%, sasniedzot astoņus miljonus eiro. 143 Lietuvas eksporta partneru vidū Ķīna pagājušajā gadā ieņēma 45.vietu. Visvairāk uz šo valsti eksportēts siers un biezpiens, saldētas mellenes, koncentrēts piens un krējums, kā arī alkoholiskie dzērieni.

Ķīnas lauksaimniecības ministrs Haņs Čanfu, kas Lietuvā ieradies kopā ar savas valsts uzņēmēju delegāciju, preses konferencē aicinājis lietuviešu ražotājus apmeklēt Ķīnu un iepazīstināt ķīniešus "ar saviem lieliskajiem lauksaimniecības produktiem".