Viens no Briseles spridzinātājiem datorā atstājis vēstuli: viņš baidījies nonākt cietumā
Ibrahims el Bakrauī uzspridzinājās Briseles Zaventemas lidostas reģistrācijas zonā.
Pasaulē
2016. gada 23. marts, 22:16

Viens no Briseles spridzinātājiem datorā atstājis vēstuli: viņš baidījies nonākt cietumā

Jauns.lv

Viens no brāļiem Bakrauī, kas otrdien uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, atstājis rakstisku testamentu, trešdien pavēstīja Beļģijas federālais prokurors Frederiks van Līvs.

Dokuments uziets datorā, ko izmeklētāji atraduši atkritumu tvertnē.

Ibrahims el Bakrauī, kurš uzspridzinājās Briseles Zaventemas lidostas reģistrācijas zonā, rakstījis, ka nezina, ko darīt, ka nejūtas droši, ka tiek visur meklēts un, ja tiks atklāts, riskē nokļūt cietumā, pastāstīja van Līvs.

Bakrauī rakstījis, ka "nevēlas galu galā nonākt kamerā blakus viņam", pēc visa spriežot, ar to domājot Parīzes slaktiņa teroristu Salahu Abdeslamu, kuru likumsargi aizturēja pagājušajā nedēļā Briselē.

Ibrahima brālis Halids uzspridzinājās Briseles Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības institūciju ēkām.

Ibrahima dators tika atrasts tajā pat Briseles Shārbēkas rajona ielā, kur izmeklētāji otrdienas vakarā atrada nesprāgušu bumbu, džihādistu grupējuma "Islāma valsts" karogu, kā arī spridzekļu pagatavošanas materiālus.

Izmeklētāji pašreiz meklē trešo vīrieti, kuru lidostas videonovērošanas kameras pirms sprādzieniem fiksējušas kopā ar Ibrahimu el Bakrauī un vēl vienu neidentificētu spridzinātāju pašnāvnieku.

Šis trešais vīrietis lidostā savu spridzekli nedetonēja un aizbēga, apliecināja prokurors.

"Trešais vīrietis bēguļo. Viņš pameta somu, kurā bija vislielākais spridzeklis. Tas eksplodēja vēlāk, jo bija ļoti nestabils. Trešais cilvēks joprojām nav identificēts, un mēs turpinām viņu meklēt," viņš piebilda.

Laikraksts "La Derniere Heure" ziņoja, ka trešā attēlos redzamā vīrieša vārds ir Nadžims Lašrauī. Beļģijas policija nedēļas sākumā viņu identificēja kā Abdeslama pastrādāto noziegumu līdzdalībnieku.

Beļģijas mediji trešdien paziņoja, ka viņš notverts, bet vēlāk atsauca šo informāciju.

Jau vēstīts, ka otrdien Briseles lidostā un metro sistēmā notika terorakti, kuros saskaņā ar jaunākajiem oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Islāma valsts".

LETA/Foto: EPA/LETA