foto: REUTERS
Skripaļs neilgi pirms indēšanas incidenta vērsies pie Putina, atklāj spiega draugs
Krievu spiegs Sergejs Skripaļs.
Pasaulē
2018. gada 24. marts, 13:00

Skripaļs neilgi pirms indēšanas incidenta vērsies pie Putina, atklāj spiega draugs

Jauns.lv

Saindētais Krievijas spiegs Sergejs Skripaļs pirms incidenta lūdzis Putinam piedošanu, izsakot vēlmi atgriezties Krievijā, atklāj Skripaļa draugs.

“Daudzi cilvēki no Sergeja izvairījās, uzskatīja, ka viņš nodevis savu dzimteni,” stāsta Vladimirs Timoškovs, kurš sevi dēvē par Skripaļa draugu. Viņš arī atklāj, ka Sergejs vēlējies atgriezties Krievijā, tāpēc pirms tam uzrakstījis Putinam. 

Bijušais Krievijas izlūkdienestu virsnieks Sergejs Skripaļs 2010. gadā ieradās Lielbritānijā pēc tam, kad Krievijā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts. Viņš vēlējies atgriezties dzimtenē, lai būtu kopā ar savu ģimeni, tāpēc lūdzis piedošanu Putinam, ziņo BBC. 

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Kā vēstīts, bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs, kurš kopā ar savu meitu Lielbritānijā svētdien zaudēja samaņu, kritis par upuri slepkavības mēģinājumam, kurā izmantota nervus paralizējoša viela. 

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja  paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.
Viņa arī pavēstīja, ka sakarā ar notikušo Londona aptur visus augstākā līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Meja piebilda, ka Londona anulē ielūgumu Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam apmeklēt Apvienoto Karalisti un ka Lielbritānija nesūtīs uz šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā nedz kādu augstāka ranga amatpersonu, nedz kādu karaliskās ģimenes locekli.